Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Γιατί Ντόρα; Τι παίζετε;


Μαθαἰνουμε ότι η υπουργός εξωτερικών κ. Μπακογιάννη δεν συμφωνεί με την πρωτοβουλία του κ. Καρατζαφέρη, να συνεδριάσει η Independence/Democracy Group (IDEM), στο Αγαθονήσι. Μάλιστα έδωσε εντολή να μην παρασχεθεί η παραμικρή βοήθεια και εξυπηρέτηση για την μετάβαση των ευρωβουλευτών στο νησί. Χαρακτηριστικό είναι ότι την άρνησή της την εξέφρασε μόλις χθες και ενώ είχαν ρυθμιστεί σχεδόν όλα, εκτός από την μετάβαση.
Η μεταφορά των ευρωβουλευτών και όλης της αποστολής, γύρω στα 70 άτομα, είχε κανονιστεί να γίνει με στρατιωτικο ελικόπτερο. Μετά από την πίεση της Ντόρας ο στρατηγός που ήταν υπεύθυνος για την αποστολή, αναγκάστικε να την ακυρώσει.
Μετά από αυτά, σε ερώτηση του Καρατζαφέρη στον Καραμανλή για το θέμα, ο τελευταίος σιώπησε.
Μαθένουμε όμως ότι ο Καρατζαφέρης δεν το βάζει κάτω και θα μεταφέρει τους ευρωβουλευτές στο Αγαθονήσι με μικρότερα ελικόπτερα. Θα γίνει όπως στις ταινίες, 4-5 ελικόπτερα να κάνουν απόβαση στο νησί. Μπράβο Γιώργη, ελπἰζουμε να βγει κάτι καλό.
Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η άρνηση της Ντόρας.
Γιατί Ντόρα, το Αγαθονήσι δεν είναι μέρος της Ευρώπης; Μήπως έγινε και αυτό γκρίζα ζώνη; Φοβάσαι μήπως στεναχωρίσεις τους "φίλους" σου;
Στα ΜΜΕ φυσικά δεν έπεξε αλλά ούτε και θα παίξει τίποτα για την επίσκεψη της ευρωπαικής κοινοβουλευτικής ομάδα, γιατί όπως είναι γνωστό, ότι έχει να κάνει με θετικές ενέργειες του Καρατζαφέρη για την Ελλάδα το τρώει η μαρμάγκα και το μαύρο σκοτάδι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: