Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Οι μετανάστες για τους λαθρομετανάστες...


Εγώ προσωπικά, αλλά και δεκάδες άλλοι, τα έχουμε πει, τα καταγράφουμε, τα επισημαίνουμε εδώ και καιρό. Τα διάφορα "παπαγαλάκια" της Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης, που δρουν κάτω από τον λεγόμενο "προοδευτικό" μανδύα στη χώρα μας, μας έχουν βαφτίσει "ξενόφοβους", "ρατσιστές", "φασίστες" κλπ.
Σιγά-σιγά όμως και εμείς δικαιωνόμαστε και αυτοί όλοι μπαίνουν στο περιθώριο της κοινωνίας και σύντομα θα μπουν και στο ...χρονοντούλαπο της ιστορίας, για να επικαλεσθώ τη ρήση ενός μεγάλου πατριώτη (με τον οποίο διαφωνώ πολιτικά) τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Δείτε λοιπόν τι λέει για το θέμα των λαθρομεταναστών, η Μ.Κ.Ο. "Ενωση Μεταναστών Ελλάδος". Δηλαδή τι λένε οι ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ούτε η Χρυσή Αυγή).


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεταναστευτική πολιτική: μια αδήριτη αναγκαιότητα

Mε εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησε η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος την σημερινή ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη στην Βουλή και ειδικά τα όσα ανέφερε για το φλέγον θέμα της λαθρομετανάστευσης.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δεν θεωρούμε πως μια χώρα σαν την Ελλάδα έχει απεριόριστες δυνατότητες να υποδεχθεί μετανάστες, γι’ αυτό ζητούμε να τεθούν όροι και όρια, δηλαδή να υπάρξει μια συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική:
Πόσους μετανάστες μπορεί να δεχθεί η χώρα; Σε ποιους τομείς μπορεί να τους απασχολήσει; Τι υποδομές διαθέτει για την υποδοχή τους; Με ποιο τρόπο μπορεί να αφομοιώσει και να εντάξει τους ξένους που θα υποδεχθεί, στο πρότυπο ενός ελληνικού τρόπου ζωής και της ελληνικής κουλτούρας που από τα αρχαία χρόνια δέχεται και μετασχηματίζει θετικά τις κάθε είδους επιρροές;
Τι θα κάνει η ελληνική πολιτεία με τους λαθρομετανάστες; Πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα της «πολιτικής προώθησης» από την γειτονική Τουρκία μεταναστών, με ακταιωρούς της, στα ελληνικά νησιά; Μπορούμε να έχουμε «στρατόπεδα» με εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες σε νησιά όπως το Αγαθονήσι; Ποια είναι η ευθύνη μας για τις ζωές τους αλλά και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων των νησιών;

Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος ζητά μια ξεκάθαρη μεταναστευτική πολιτική και επιθυμεί να συμβάλλει σ’ ένα γόνιμο διάλογο για την διαμόρφωσή της.

Για την Ένωση Μεταναστών Ελλάδος Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: