Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Γιατί κερδίζει έδαφος ο κ. Καρατζαφέρης!


Oι δημοσκοπικές επιδόσεις του ΛΑΟΣ είναι πλέον εξαιρετικά ικανοποιητικές. Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη καταγράφει ποσοστά της τάξης του 5,5%-6,5%, ενώ οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι έχει δημιουργηθεί πολιτική δυναμική που θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις εκλογικές επιδόσεις του.
Κατά την άποψή μας, τέσσερις είναι οι λόγοι για τους οποίους ενισχύεται δημοσκοπικά ο ΛΑΟΣ. Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη καταγγέλλει τα κυβερνητικά σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας καταγγείλει στο παρελθόν και τα κυβερνητικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ. Έχει, λοιπόν, ενισχυμένη αξιοπιστία σε ζητήματα διαφάνειας και κάθαρσης. Τα στελέχη του ΛΑΟΣ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα δημόσιας τάξης και προάσπισης των καλώς εννοούμενων εθνικών συμφερόντων μας. Ο συμβολισμός της επίσκεψης Καρατζαφέρη στο Αγαθονήσι φαίνεται ότι απέδωσε πολιτικά οφέλη σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση Καραμανλή προσαρμόζεται πλήρως στις υποδείξεις της Ουάσινγκτον για τα Ελληνοτουρκικά και τα Ευρωτουρκικά και δεν διανοείται να θέσει θέμα ευθυνών της Τουρκίας για τη μαζική λαθρομετανάστευση μέσω επιλεγμένων νησιών του Αιγαίου.
Ο τέταρτος λόγος για την εκλογική άνοδο του ΛΑΟΣ πρέπει να αναζητηθεί στην πολιτική κόντρα Καρατζαφέρη - Μπακογιάννη. Στόχος του προέδρου του ΛΑΟΣ είναι να στείλει μέσα από αυτή την αναμέτρηση το μήνυμα μιας ευρύτερης Κεντροδεξιάς, που θα εξαρτάται λιγότερο από κυκλώματα συμφερόντων και πολιτικές οικογένειες και θα είναι πιο κοντά στον προβληματισμό και στην αγωνία των πολιτών. Εάν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η κόντρα αυτή φαίνεται να αποδίδει εκλογικά στον κ. Καρατζαφέρη.

Γιώργος Κύρτσος

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: