Σάββατο 23 Μαΐου 2009


Υποκίνηση Φυλετικού και Θρησκευτικού μίσους από την Ελευθεροτυπία;

Ο κύκλος του θρησκευτικού μίσους που άνοιξε στη χώρα δεν θα κλείσει εύκολα. Άλλωστε “της Γης οι κολασμένοι” που έμειναν εδώ παρότι τελείωσαν τα δημόσια έργα των βαρώνων, της ΤΕΡΝΑ, του ΑΚΤΩΡΑ κλπ κλπ, το φτηνό και αναλώσιμο κρέας, κάποια χρησιμότητα θα είχε. Την αναλύσαμε προηγουμένως. Πάμε τώρα να δούμε τον πυροκροτητή, τους εκμεταλλευτές της ανθρώπινης δυστυχίας, τους αδίστακτους νοσηρούς εγκεφάλους του μίσους. Τα κτήνη που αλλάζουν προβιές για να κατευθύνουν ανάλογα τα πειθήνια ανθρώπινα οργανα ανάλογα με τα συμφέροντα των αφεντικών τους .Δείτε κάποιες ενδιαφέρουσες γραφικότητες στην εξειδικευμένη Ελευθεροτυπία:

Αστυνομικός κουρέλιασε το Κοράνι

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΣΚΙΣΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ – ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Ρατσισμός χωρίς ιερό και όσιο

Μια επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ., μια αλόγιστη πράξη και ένα σκισμένο Κοράνι έβγαλαν χθες στον δρόμο εκατοντάδες μουσουλμάνους της Αθήνας. Προχθές το βράδυ, κατά τη διάρκεια των ελέγχων της Αστυνομίας σε αραβικό καφενείο της οδού Αχαρνών, σημείο συνάντησης και ξεκούρασης πολλών μουσουλμάνων της πόλης, ένας αστυνομικός έκανε κομμάτια ένα από τα ελάχιστα πράγματα που στηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους: το σύμβολο της πίστης τους.

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι μετανάστες συγκεντρώθηκαν στην Κυψέλη, διαμαρτυρόμενοι για την προσβολή στη θρησκεία τους Εκατοντάδες μουσουλμάνοι μετανάστες συγκεντρώθηκαν στην Κυψέλη, διαμαρτυρόμενοι για την προσβολή στη θρησκεία τους Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια ομάδα αστυνομικών 7-8 ατόμων, που βρισκόταν χθες σε περίπολο (επιχείρηση-σκούπα) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στις Αχαρνές, κλπ κλπ κλπ.

Συνειδητοποιήστε τι διαβάζετε: “Αστυνομικός κουρέλιασε το κοράνι“, “αστυνομικός έσκισε το κοράνι μετανάστη“, “Ρατσισμός χωρίς ιερό και όσιο“. Όλα αυτά στους πρώτους τίτλους!

Δείτε και την περιγραφή του γεγονότος από το ίδιο άρθρο:

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε τον 24χρονο Μοχάμετ, ο οποίος δεν γνωρίζει καλά ελληνικά, και ζήτησε να αδειάσει τις τσέπες του. Ανάμεσα σ’ αυτά που ο νεαρός είχε πάνω του, ανακαλύπτει στην τσέπη του και ένα βιβλιαράκι με αραβικούς χαρακτήρες. «Τι είναι αυτό;». «Είναι το Κοράνι. Το διαβάζω πρωί και βράδυ. Οπως εσείς προσεύχεστε στο Ευαγγέλιο, έτσι κι εμείς έχουμε το Κοράνι», προσπαθεί να εξηγήσει εκείνος. Ο αστυνομικός το παίρνει από τα χέρια του και το σκίζει. «Μην το σκίζεις, ρε», του φωνάζει ένας συνάδελφός του. «Να πάνε να γ…», απαντάει εκείνος, πατώντας το κάτω στο έδαφος.

Προσέξτε λοιπόν, ο νεαρός Μοχάμετ που δεν γνωρίζει καλά Ελληνικά τι απάντηση έδωσε. Δηλαδή αν γνώριζε καλά Ελληνικά πιθανότατα θα παρέθετε στον αστυνομικό Ομηρικούς στίχους περί ευσέβειας με Ερασμιακή προφορά.

Και βέβαια το απαραίτητο ποδοπάτημα του Κορανίου, την ύψιστη προσβολή για το Ισλάμ. Θυμάστε τους Ιρακινούς μετά την “απελευθέρωση” που έβγαζαν τις παντόφλες τους και χτυπούσαν τις προτομές του Σαντάμ μπροστά στις κάμερες του CNN.

Ο “Μοχάμετ” τις Ελευθεροτυπίας σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ δεν μιλά γρι Ελληνικά ούτε Αγγλικά. ΔΕΝ κρατούσε Κοράνι αλλά ένα πακετο μικρής διάστασης με έγγραφα στην Αραβική. Το Κοράνι άλλωστε θα μπορούσε να το σκίσει με ευκολία ο μακαρίτης Σαμσών που έδινε υπαίθριες παραστάσεις σκίζοντας αντίστοιχου μεγέθους αναγνώσματα. Ο απλός μπάτσος, λίγο δύσκολο.

Το εντυπωσιακό είναι ΠΩΣ ένας Σύρος που δεν γνωρίζει τη γλώσσα έχει αυτό τον εντυπωσιακό διάλογο που αναφέρει η έγκριτη δημοσιογράφος και όχι η καταγγελία στις αρχές. Γι’ αυτό υπάρχουν και μεταφραστές. Εννοείται ότι η ΕΛΑΣ αρνείται όλο το περιστατικό.

Εδώ λοιπόν απαιτείται άμεσα η επέμβαση του εισαγγελέα και η άσκηση διώξεων. Το έργο του ανακριτή είναι εύκολο. Απλά να ζητήσει από τον 24χρονο Μωχάμετ να πει τη φράση: Είναι το Κοράνι. Το διαβάζω πρωί και βράδυ. Οπως εσείς προσεύχεστε στο Ευαγγέλιο, έτσι κι εμείς έχουμε το Κοράνι.

Εάν τα καταφέρει, σημαίνει πως η ΕΛΑΣ ψεύδεται και πρέπει να τιμωρηθούν οι αρμόδιοι μεταξύ άλλων και για παραποίηση στοιχείων αφού τα χαρτιά που παρουσίασαν ΔΕΝ είναι το Κοράνι.

Εάν όμως δεν τα καταφέρει και παραδεχτεί πως αυτά ήταν τα έγγραφα τότε αυτό σημαίνει πως η εφημερίδα και οι συντάκτες έκαναν μια εγκληματική πράξη που οδήγησε σε έναν κύκλο βίας, καταστροφή περιουσιών και έπεται συνέχεια. Το σημαντικότερο όμως είναι πως θα έχουμε μια εξόφθαλμη υποκίνηση Θρησκευτικού μίσους αλλά και ρατσιστικού όπως φαίνεται από τον τίτλο του άρθρου. Επίσης προκύπτει μια σειρά άλλων αδικημάτων που φαίνονται ξεκάθαρα από ένα άλλο κομμάτι του άρθρου:

«Το γεγονός ότι ο αστυνομικός έσκισε το Κοράνι και το πάτησε κάτω συνιστά μεγάλο έγκλημα για τους μουσουλμάνους», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ. «Το Κοράνι είναι το σύμβολό μας, εκπροσωπεί την πίστη μας. Και η αξία ενός μουσουλμάνου μετράει βάσει της πίστης του».

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη (sic) στην Ελληνική δικαιοσύνη και είμαστε σίγουροι πως οι ενέργειες θα είναι άμεσες. Όχι τίποτε άλλο, για να μην τρέχουμε για μηνύσεις, διότι η υποκίνηση Θρησκευτικού και Φυλετικού μίσους αφορά κάθε πολίτη αυτής της χώρας και μπορεί να κινηθεί νομικά όταν στοιχειοθετούνται τέτοια αδικήματα. Που οπωσδήποτε υπάρχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είτε από την πλευρά των αστυνομικών είτε από τις συντάκτριες. Αναμένουμε λοιπόν και επιφυλασσόμεθα (που λεν και οι νομικοί).

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: