Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Η Τουρκία ανέλαβε τον έλεγχο των συστημάτων Patriot στην Ελλάδα!!!

Εάν δεν είναι βλακεία τότε είναι προδοσία

Η αμερικανική Raytheon ανακοίνωσε την πιστοποίηση της τουρκικής βιομηχανίας πυραυλικών συστημάτων Roketsan ως διεθνούς προμηθευτή κρίσιμου εξαρτήματος του υποσυστήματος Guidance Enhanced Missile-Tactical (GEM-T) του αντιβαλλιστικού συστήματος Patriot.

Με βάση την συμφωνία, η τουρκική Roket Sanayii ve Ticaret A.S (Roketsan) με έδρα την Άγκυρα της Τουρκίας θα υπεργολάβος της Raytheon για την ολοκλήρωση και πιστοποίηση του συστήματος ελέγχου κίνησης του πύρυαλου GEM-T του συστήματος Patriot για λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Συνεργαζόμενη με άλλους υπεργολάβους στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Roketsan θα συντονίσει και εκτελέσει το κύριο έργο της τελικής συναρμολόγησης του υποσυστήματος στην Άγκυρα.

Με τον τρόπο αυτό, η Roketsan γίνεται ο πρώτος μείζον υπερατλαντικός προμηθευτής της Raytheon σε στρατηγική γεωγραφική θέση για την υποστήριξη των έντεκα χωρών σε Ευρώπη και Ασία (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα για να μην ξεχνιόμαστε), αρκετές από τις οποίες στην Μέση Ανατολή, που έχουν επιλέξει το σύστημα Patriot στο πλαίσιο της αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής τους ασπίδας.
Δεν γνωρίζω εάν μπορεί να βαθμολογηθεί στην κλίμακα της ηλιθιότητας ή της μειοδοτικότητας η συγκεκριμένη ΜΗ ενέργεια εκ μέρους της χώρας μας. Αλλά δεν μπορώ ν κατανοήσω πως είναι δυνατόν να έρχονται Τούρκοι για να ελέγχουν και να συντηρούν τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα (αντιεροπιρικά) μέσα σε Ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις!!!
Μου είναι, προσωπικά, αδιανόητο, να αντιληφθώ τον τρόπο λογικής προσέγγισης των υπευθύνων στο συγκεκριμένο θέμα. Κρατώ βέβαια και κάποιες επιφυλάξεις για το εάν κάποιος στρατηγός έχει διαμαρτυρηθεί και έχει ζητήσει την επανεξέταση της συγκεκριμένης ανάθεσης στην Τουρκική εταιρεία, τουλάχιστον για τους Patriot που διαθέτει η χώρα μας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: