Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Κύριε πρόεδρε της δημοκρατίας...

ΠΡΟΣ: τον Κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΑΠΟ: Dr Nicolas Kaloy, Geneva, Switzerland


Κύριε πρόεδρε της δημοκρατίας,

Από Γενεύη Ελβετίας απευθύνουμε το εξής ερώτημα προς εσάς, τον πρώτον Έλληνα:
είναι δυνατόν η γυναίκα αυτή η οποία ομολογεί ότι δεν είναι Ελληνίδα, να είναι γ.γ. της εθνικής παιδείας και να παρέχει γνώσεις στα παιδιά μας; είσθε υπεύθυνος να μας απαντήσετε: εάν δεν είμαστε Έλληνες, τι είμαστε;;; Εσείς και ο κ. πρωθυπουργός οφείλετε μίαν απάντηση εις την οποίαν θα δώσωμεν ευρείαν δημοσιότητα σε όλη την ομογένεια των «μη Ελλήνων» και κυρίως εις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη.
Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής απαντήσεως το κείμενο αυτό θα κοινοποιηθεί στην ελληνική ομογένεια διεθνώς.

μετά τιμής, Dr Nicolas Kaloy, www.nicolaskaloy.com,
πρόεδρος, european league of geneva

Θάλεια Δραγώνα:
"είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες"."μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν".
Κι' όμως!... αυτή η "κυρία" έχει αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της "τι είν΄ η πατρίδα μας;", η νυν γενική γραμματέας του υπουργείου ...αποδόμησης της παιδείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Θάλεια Δραγώνα.
1) η ελληνική εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16).


2) όποιος αξιολογεί τους πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).


3) εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της οθωμανικής αυτοκρατορίας! επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον νεοελληνικό μας πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).


4) ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι μεγάλες δυνάμεις.


5) κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). ψιλο-ρατσισμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.


6) κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία ελληνική γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).


7) ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε έλληνα στην ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).

εξ ίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9.)
το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των ξένων μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των ελλήνων! (σελ. 100).
στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. η γενική γραμματέας αποδόμησης της παιδείας) μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία."

Δεν υπάρχουν σχόλια: