Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΕΟΔΥ

Κατόπιν των διαμαρτυριών , ο ΕΟΔΥ, ως όφειλε, έδωσε στοιχεία , για την γρίπη, στην Δημοσιότητα.
Αναφέρθηκαν στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 174 επιβεβαιωμένα , εργαστηριακά, κρούσματα γρίπης. Όλα ήταν τύπου Α (πλήν δύο τύπου Β)
 
Στην συντριπτική πλειοψηφία ήταν τύπου Η3Ν2 (96%) και ΜΟΝΟ 4% ήταν Η1Ν1 (διαψεύδονται κάποιοι τρομολάγνοι ).
 
Το 20% χρειάστηκαν νοσηλεία και το 1% χρειάστηκε εισαγωγή στην ΜΕΘ.
 
Στο 10% αφορούσε Αλλοδαπούς.
 
Είναι πράγματι αυξημένη, εφέτος, η θερινή παρουσία της γρίπης. 
 
Είναι πολύ ενωρίς, όμως, για να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, του τύπου ότι έχει πέσει η ανοσία μας στην γρίπη, ή ότι η εφετινή έλευση της θα είναι βαρύτερη διότι εφέτος είχαμε πολύ αυξημένο τουρισμό. 
 
Εάν μας δοθούν στοιχεία προέλευσης των κρουσμάτων θα καταλάβουμε περισσότερα. Διότι άλλο είναι αν προέρχονται από την Μύκονο και άλλο από την Ήπειρο.
 
Εφιστώ την προσοχή, όπως έχω πει κατ´ επανάληψιν ( και ας το θεωρούσαν ψεκασμένο ) ΟΤΙ Η ΓΡΙΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ, ΕΝΩ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ.
 
Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από το εύρος ηλικιών που δίδει ο ΕΟΔΥ και από το ότι το 50% των κρουσμάτων ήταν κάτω των 22 ετών (διάμεσος 22 έτη), 10 κρούσματα ήταν μικρότερα των 12 ετών, και το εύρος των κρουσμάτων κυμαίνονταν από 1-75 έτη.
 
Να φαντασθείτε ότι υπήρξε γιατρός που μου είχε κάνει αναφορά όταν έλεγα το ανωτέρω, που προέκυπτε άλλωστα από συγκριτικό πίνακα γρίπης - κορωνοιού του κορυφαίου ιολογικού Ινστιτούτου Παστέρ Γαλλίας !!!
 
Δείτε και τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία των ΗΠΑ , όπου αποδεικνύεται ότι τα παιδιά 1-4 ετών έχουν 3,4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από γρίπη παρά από κορωνοιό, και αυτό αντιστρέφεται μετά τα 15 έτη. 
 
Καταλάβατε παραθυρολάγνοι ;
 
Δ.ΓΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: