Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Κάτι σάπιο υπάρχει στο "βασίλειο της ΘρακοΜακεδονίας"...

 

Τρεις διαφορετικές ειδήσεις που φαινομενικά μοιάζουν άσχετες μεταξύ τους, όμως όλες αφορούν ένα αποτυχημένο κράτος και ένα δυσοίωνο μέλλον.
 
Προειδοποίηση: οι απόψεις που θα εκτεθούν, θεωρώ πως ίσως ενοχλήσουν μερικούς, δεν περιμένω να συμφωνήσετε, μου φτάνει όμως πως θα τις διαβάσετε και στο μέλλον ίσως τις θυμηθείτε. 
 
Αρχικά ξεκινώ με την είδηση πως διπλασιάζονται οι θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για τους εισακτέους που προέρχονται από την ισλαμική μειονότητα της Θράκης. Θυμίζω πως αυτή η "ευεργετική" νομοθετική διάταξη του Υπ.Αντιπαιδείας ξεκίνησε το 1995, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, Α.Παπανδρέου και καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργό τον γιο του, τον Γιωργάκη. 25 χρόνια μετά, οι πολύ ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, άνοιξαν τον δρόμο και σε ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως τουρκική μειονότητα εντός Ελλάδος, να αποκτήσουν πτυχία νομικής κλπ ανωτάτων επιστημονικών πεδίων και να προάγουν τα συμφέροντα της γειτονικής χώρας, εντός της επικράτειάς μας. Τώρα, με το νέο νομοσχέδιο, οι διαθέσιμες θέσεις διπλασιάζονται.
 
Αν μετά από 25 χρόνια, το αποτέλεσμα υπήρξε αρνητικό και επικίνδυνο, μπορεί κανείς να θεωρήσει εύστοχα πως η ένταση της ρύθμισης αυτής εξυπηρετεί κάποια ξένα συμφέροντα που έχουν βρει πολιτειακούς εκφραστές εντός Ελλάδος.
Αφήνουμε στην άκρη το παραπάνω και πάμε στην επόμενη είδηση. Πληροφορούμαστε από τον κο Αλκιβιάδη Στεφανή, πως Έλληνες πολίτες που υπηρετούν σε ξένους νατοϊκούς στρατούς συμψηφίζουν τον χρόνο υπηρεσίας τους εκεί, και εξαιρούνται της υπηρεσίας τους στον Ε.Σ. Έτσι, έχουμε το αριθμητικό στοιχείο πως 751 άτομα ως τώρα, Έλληνες πολίτες, παρουσίασαν στην στρατολογική υπηρεσία έγγραφα του Τουρκικού Στρατού, πως υπηρέτησαν σε αυτόν, και εξαιρέθηκαν από την υπηρεσία τους στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Συμπεραίνει κάνεις πως αφενός ο Τουρκικός Στρατός διαθέτει κάποιες μονάδες στις οποίες υπηρετούν Έλληνες, και αφετέρου πως πλέον συστηματοποιείται μια διαδικασία για ανυπότακτους της Ελλάδος οι οποίοι περιέργως υπηρέτησαν στην Τουρκία. Μένει να αναρωτηθούμε αν αυτοί οι Έλληνες πολίτες κατάγονται από την Μεγαλόπολη Αρκαδίας και την Κίσσαμο Χανίων, ή... από την Θράκη. Σίγουρα η Στρατολογία θα γνωρίζει.
😉
Το ερώτημα είναι αν αυτό προβληματίζει κάποιους...
Τελευταία είδηση, χθεσινή, είναι η ύστατη επιλογή πίεσης και έμμεσου εκβιασμού προς την κυβέρνηση, με τις προηγηθείσες ετσιθελικές και απειλητικές δηλώσεις Μηταράκη, για μεταφορά 10.000 μεταναστών στον Έβρο, πως οι Εθνοφύλακες θα παραδώσουν τον οπλισμό τους και θα εγκαταλείψουν την ιδιότητά τους, αν προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτό το έργο που είναι πλήγμα στην Εθνική Ασφάλεια και ασφάλεια περιοχής. Πολλοί έσπευσαν να καταδικάσουν ή να παραινέσουν τους Εθνοφυλακες να μην παραιτηθούν. Εγώ, στηρίζω την πρόθεσή τους, και τους στηρίζω. Η μόνη επιλογή για τους στρατιωτικός άνδρες ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ η Επανάσταση, ή η παραίτηση. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι συμβιβασμός και συνενοχή. Η κυβέρνηση ναρκοθετεί την περιοχή τους, σπέρνει κινδύνους και ο ύστατος τρόπος διαμαρτυρίας ή μη συμμετοχής σε αυτό το θεατράκι που από την μία "ενισχύεται η άμυνα της χώρας" ενώ από την άλλη υπονομεύεται με ενίσχυση ασύμμετρων απειλών, είναι η παραίτηση.
 
Ο καιρός (δυστυχώς) θα με δικαιώσει. Η Θράκη φαντάζει ως καλοωριμασμένο φρούτο. Αν συνδυαστεί με τον κίνδυνο του ανατολικού Αιγαίου, μοιάζει με ένα καλοστημένο σενάριο που απλώς αναμένουμε κάποιον να πατησει το "κομβίον ενεργοποίησης"...
Φωτογραφία:
"Τυχαίο" άρθρο του '20 στην Star, που λέει πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πρέπει να αιτηθούν ακύρωση των διεθνών συνθηκών διότι καταπατώνται τα δικαιώματά τους από το Ελληνικό Κράτος... άραγε ποιοί Τούρκοι της Δυτικης Θράκης θα το αιτηθούν αυτο;;; Ο μπογιατζής από την "Γκουμουλτσινέ" και ο χασάπης από τον Ίασμο, ή δικηγόροι και με πολιτικά γραφεία και δημοσιογράφοι με διασυνδέσεις;
Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: