Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Covid19 - Fauci, αδιαμφισβήτητη επιστήμη

Έλληνας φιλελέφτ που ζει στις ΗΠΑ και φροντίζει να μας σερβίρει καθημερινά όλο το μενού του left-liberal καθεστωτισμού ( woke δικαιωματισμός, "Slava Ukraini", "κακός Τραμπ", τυφλή πίστη στα λοκντάουν κτλ), δηλώνει οργισμένος ,σε ανάρτησή του στο facebook, επειδή -άκουσον, άκουσον!- στην επιτροπή της αμερικάνικης Βουλής των Αντιπροσώπων αυτοί οι απαίσιοι οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν πολύ σκληροί με αυτόν τον εξαιρετικό γιατρό τον Δρ. Άντονι Φαούτσι και μας τον στενοχώρησαν τον γλυκό μας! ( "οι Ρεπουμπλικάνοι δεν διστάζουν να επιτεθούν ακόμη και στην επιστήμη" γράφει ο φίλος μας γιατί προφανώς στο μυαλό του μέσου φιλελέφτ "επιστήμη = Φαούτσι" και εκεί τελειώνει η συζήτηση). 

Και, βέβαια, κάτω από την ανάρτηση, δεκάδες "πεφωτισμένοι" υποστηρικτές του ...ορθού λόγου και των ...λοκντάουν , που εκείνα τα χρόνια λάτρευαν τον Φαούτσι και χειροκροτούσαν στα μπαλκόνια τη Μαρέβα, συμφωνούν και επαυξάνουν και φυσικά δεν παραλείπουν να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για το ότι γεμίσαμε "λουμπέν deplorables" όχι μόνο στην Αμερική αλλά και εδώ στην Ελλάδα και "τι δουλειά έχουμε εμείς με αυτή την πλέμπα, Μπέττυ μου;" και να σου να πέφτουν βροχή τα likes και οι καρδούλες μεταξύ τους και "Μα πόσο καλλιεργημένη είσαι, Ζανέτ μου!" και "Μα πόσα κιλά Διαφωτισμό κουβαλάς πάνω σου, Λέλα μου!" και "Μα είσαι φτυστός ο Ντιντερό, Πελοπίδα μου!". 
 
Όμως, μέσα σε αυτό το όργιο αλληλοθαυμασμού και αυτοεπιβεβαίωσης , ούτε ο συγγραφέας της ανάρτησης, ούτε κανένας από τους σχολιαστές δεν μίλησε για το ζουμί της κατάθεσης του Φαούτσι. Ούτε λέξη δεν είπαν για το ότι ο Φαούτσι -ο αρχιτέκτονας της πολιτικής κατά του κορωνοϊου στις ΗΠΑ- χαρακτήρισε υπερβολικά σκληρά τα μέτρα που πάρθηκαν εκείνη την περίοδο και που ο ίδιος τα πρότεινε ενώ παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχαν επιστημονικές μελέτες που να δικαιολογούν το μέτρο της απόστασης των δυο μέτρων , ότι δεν θυμάται να έχει δει μελέτες για την χρήση μάσκας στα παιδιά πριν προτείνει το μέτρο και ότι υπήρξαν σημαντικές αρνητικές ψυχολογικές και εκπαιδευτικές επιπτώσεις στα μικρά παιδιά λόγω του παρατεταμένου κλεισίματος των σχολείων . ( Παραδοχή «βόμβα» από τον Φάουτσι
 
Βλέπετε, για όλον αυτόν το συρφετό των εκσυγχρονιστών, προοδευτικών και διαφωτισμένων, η υποστήριξη προς τα λοκντάουν μικρή σχέση είχε με την επιστήμη και περισσότερο ήταν μια δήλωση της πολιτικής τους ταυτότητας αλλά και της πνευματικής τους ανωτερότητας που τους ξεχώριζε από την αμαθή "ακροδεξιά" πλέμπα που αμφισβητούσε αυτά τα μέτρα. Και τώρα που βλέπουν τα ίδια τα ινδάλματά τους να τους αδειάζουν, προτιμούν να χώνουν το κεφάλι τους στην άμμο σαν τις στρουθοκαμήλους αντί να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος και ότι τους έπιασαν κορόιδα, αντί να αναγνωρίσουν ότι αυτοί οι "λούμπεν deplorables" τελικά -ω τι φρίκη!- είχαν δίκιο σε πολλά από αυτά που έλεγαν εκείνη την εποχή. Και έτσι με θρησκευτικό φανατισμό -αυτοί οι, κατά τ' άλλα, ορκισμένοι θαυμαστές της επιστήμης και του ερευνητικού της πνεύματος- συνεχίζουν να παίζουν την ίδια κασέτα ακόμη και τώρα που τα δεδομένα έχουν αλλάξει . Αν ψάχνετε να βρείτε πραγματικούς deplorables, αν ψάχνετε να βρείτε πραγματικούς ψεκασμένους, ψάξτε τους ανάμεσά τους. 
 
ΥΓ Ερευνητές στην Ολλανδία ανακοίνωσαν ότι ίσως τα εμβόλια κατά του κορωνοϊου να φταίνε για την αύξηση των θανάτων τα τελευταία χρόνια και καλούν να ερευνηθεί περαιτέρω το ζήτημα. (Covid vaccines may have helped fuel rise in excess deaths) Όχι, ούτε γι' αυτό πρόκειται να ακούσετε κουβέντα από τους ..."πεφωτισμένους" μας.
 
T.C.

Δεν υπάρχουν σχόλια: