Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ

Τυγχάνει να έχω μια τάση στα προξενιά, προσπαθώ συνεχώς να παντρεύω γνωστούς μου. 

Γνώριζα λοιπόν μια -red hair and I don’t care- ανύπαντρη 34άρα με κάμποσες σχέσεις γαμιόμαστε στο βιογραφικό της και χαρακτηρισμούς από πρώην όπως κάρια, μπιτς, σκρόφα. Φυσικά είχαν ειπωθεί και πιο ψαγμένοι χαρακτηρισμοί όπως Μέγαιρα, Μαινάδα, Άρπυϊα, Ερινύα
 
Πιο νέα απολάμβανε την εξουσία της, μεγαλώνοντας όμως άρχισε να παίρνει αντικαταθλιπτικά, πήγαινε από υστερία σε υστερία και η ερωτική της ζωή από το κακό στο χειρότερο. Για λόγους σχεδόν ιδεολογικούς, ίσως και οικογενειακούς, αντιμετώπιζε απαξιωτικά τον θεσμό του γάμου. Διακήρυττε μάλιστα πως προτιμάει να ΜΗΝ παντρευτεί παρά να παντρευτεί και να χωρίσει. 
 
Έχοντας υπόψιν κάποιον -think globally and act locally- φίλο μου να προτείνω για υποψήφιο την είχα ρωτήσει το εξής: αν βρισκόταν στο δίλημμα να επιλέξει να παντρευτεί έναν διαζευγμένο 50άρη με παιδί ή έναν 50άρη που ουδέποτε είχε παντρευτεί, τι θα επέλεγε. 
 
Σκέφθηκε λίγο, προβληματίστηκε πολύ, και μου απάντησε πως λόγω εμπειρίας θα επέλεγε για παντρειά μάλλον τον διαζευγμένο με παιδί 50άρη για την ωριμότητά του. Άμεσα τότε αντιλήφθηκε την αντιφατικότητα των απόψεών της: από την μια να απαξιώνει τον γάμο και από την άλλη να προτιμάει έναν πρώην παντρεμένο για παντρειά. 
Τότε δε συνέβη και το αδιανόητο: τόλμησε να μεταβάλλει άποψη και να δηλώσει εκ νέου πως ο άνθρωπος καλύτερα να παντρευτεί και να χωρίσει παρά ουδέποτε να παντρευτεί. Παραδεχόμενη από την εμπειρία της πως γάμος ωριμάζει και εξελίσσει τον άνθρωπο - οι σχέσεις γαμιόμαστε δεν είναι το ίδιο. Ήταν μια αναπάντεχη νίκη μου. 
 
Λίγους μήνες μετά όντως παντρεύτηκε, όχι όμως τον φίλο μου (δηλαδή έχασα τον πόλεμο), αλλά έναν άλλον διαζευγμένο 50άρη με δύο παιδιά. Μάλιστα σε ένα ντελίριουμ μαμαδίστικης υπομονής έκαναν και δύο νέα παιδάκια. Πολύ καλή εξέλιξη όλων, ιδιαίτερα του συζύγου. Ωστόσο δεν ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, διότι μετά από κάποια χρόνια χώρισαν (ναι, τώρα του ψάχνω νέα νύφη!). Κατά δήλωσή τους ουδέποτε μετάνιωσαν που έκαναν οικογένεια. Ο γάμος ωριμάζει και εξελίσσει τον άνθρωπο - οι σχέσεις γαμιόμαστε δεν είναι το ίδιο.
 
Στις σχέσεις γαμιόμαστε αναζητάς πάντα τον σωστό άνθρωπο - στον γάμο ίσως γίνεις ο σωστός άνθρωπος.
 
Δ.ΖΙΑΜΠΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: