Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Άσκηση πορνείας με αντάλλαγμα καρριέρα

 M.PAPADOPOULOU

Είδα πρόσφατα την ταινία «Βόμβα» που παρουσιάζει την αληθινή ιστορία κατάρρευσης του Ροτζερς
Έιλς προέδρου του ομίλου Fox μετά τις καταγγελίες της Γκρέτσεν Κάρλσον για σεξουαλική παρενόχληση.
Εγώ δεν αμφισβητώ την σεξουαλική παρενόχληση, ούτε τη σεξουαλική χυδαιότητα του Έιλς, εξάλλου νομίζω ότι κατέθεσαν πάνω από 20 εργαζόμενες στο κανάλι του.
Όμως δεν είδα να τους βάζει το πιστόλι στο κρόταφο. Δεν είδα να τις απειλεί με την ζωή ή την τύχη των συγγενών τους, των παιδιών τους.
Μόνες τους δέχθηκαν να ενδώσουν στις σεξουαλικές ορμές του Έιλς, προκειμένου να κερδίσουν δόξα και χρήμα.
Η Κάρλσον είχε κερδίσει τον τίτλο της Μις Αμερική το 1989, ο οποίος της έδωσε εκτός από χρήμα και την χρήσιμη δημοσιότητα ώστε να εργαστεί στο CBS news και το 2005 έγινε η βασική παρουσιάστρια του Fox News, που είχε τεράστια θεαματικότητα ήδη.
Δεν ήταν δηλαδή καμμιά καημένη, άνεργη στους δρόμους, που αναγκάστηκε να ενδώσει για να πάρει φάρμακα στην καρκινοπαθή μητέρα της. Ούτε οι άλλες, όπως κατάλαβα.
Μόλις την απέλυσε για να πάρει ένα πιο φρέσκο φρούτο και να ανανεώσει την εκπομπή, εκείνη τον απείλησε με μήνυση. Τελικά απέσυρε την μήνυση, υπογράφοντας αποζημίωση 20 εκ$, ο Έιλς μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε και μετά ένα χρόνο πέθανε.
Όμως η Κάρλσον ξεκίνησε καμπάνια για να υπερασπιστεί τις γυναίκες επαγγελματίες που δέχονται σεξουαλική παρενόχληση και την αποδέχονται για να κάνουν καριέρα, κυρίως στον χώρο της τέχνης και των ΜΜΕ.
Έτσι γεννήθηκε το κίνημα MeToo.
Εγώ ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.
Οι πόρνες που δέχονται την σεξουαλική συνεύρεση με τους πελάτες έναντι χρηματικού ποσού ή χλιδάτων δώρων, τί διαφορά έχουν απο τις παραπάνω κυρίες; Δεν υπάρχει συναίνεση; Διότι δεν κατηγορήθηκε για βιασμό.
Βλέπω τελευταία να γίνονται τέτοιες συζητήσεις στην Ελλάδα, από γνωστές ηθοποιούς κυρίως, για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και έρχονται στην μνήμη μου πώς τρίβονταν διάφορες νεαρές, άγνωστες τότε, σε γνωστούς και μεσήλικες, μη πω παραπάνω, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς, σκηνογράφους, με υπερβολικές κινήσεις, τρανταχτά γέλια, βαθιά ντεκολτέ, καυτά μινι, ανόητα σεξουαλικά υπονοούμενα, χιούμορ ξεμωραμμένης γενιάς, για να τραβήξουν την προσοχή, μήπως πάρουν ρολάκι σε κανένα εμετικό σήριαλ του Ρώμα, τα ηθικοπλαστικά του Κουτσομύτη, του Μανουσάκη ή σε καμμιά παράσταση του Κιμούλη.
Ποιος ξέρει τι γίνονταν στα σκυλοclub που «γλεντούσαν» μέχρι πρωΐας. 90’s baby. Τεράστια παραγωγή. Πολύ σεξ, ντραγκς και Πανταζή αρχηγό.
Και τώρα θα έρθουν όλες αυτές να καταγγείλουν τους καναλάρχες, παραγωγούς, σκηνοθέτες για σεξουαλική παρενόχληση;
Κι αντί να ντρέπονται για άσκηση πορνείας, με αντάλλαγμα καρριέρα και χρήμα, ασκούν εκβιασμό, πληρώνονται ένα χαμό χρήμα και αποτελούν σύμβολο δυναμικής γυναίκας;
Δηλαδή, απαιτούν ηθική αποζημίωση για την ανήθικη βάση πάνω στην οποία κατ’επιλογή έχτισαν την προσωπικότητα και την ζωή τους.
Κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία και στις αξίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: