Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Κινεζοποίηση της Δύσης

 

Το τι άκουσαν όλους αυτούς τους μήνες όσοι αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα της μάσκας δεν περιγράφεται. Γελοιοποιήθηκαν, στοχοποιήθηκαν, παρομοιάστηκαν με τους flat earthers, σύρθηκαν ακόμη και στα δικαστήρια και μετατράπηκαν σε σάκους του μποξ για την ελιτ του Μενουμεσπιτακισμού, που βρήκε μια ακόμη ευκαιρία για να μας επιδείξει την (ανύπαρκτη) ηθική και πνευματική της ανωτερότητα ! Έλα όμως που αυτοί οι "ψεκασμένοι" (έτσι δεν τους χαρακτήριζαν σύσσωμα τα ΜΜΕ;) φαίνεται ότι ήταν πολύ πιο εύστοχοι στις εκτιμήσεις τους από τους "πεφωτισμένους" φετιχιστές της μάσκας.

Τα στοιχεία των τελευταίων μηνών δείχνουν ξεκάθαρα πως καμιά χώρα, όσο νωρίς και αν επέβαλε την χρήση της μάσκας, όσο γενικευμένη και αν ήταν η χρήση της από τους πολίτες, δεν απέφυγε τελικά το δεύτερο κύμα της επιδημίας. Στην πραγματικότητα, όπως φαίνεται και στα γραφήματα της φωτογραφίας, ο ιός ακολούθησε την δικιά του πορεία , που ήταν πάνω κάτω η ίδια στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, και οι "θαυματουργές" μάσκες καθόλου δεν φαίνεται να επηρέασαν την πορεία αυτή. Επίσης, υπήρξαν και χώρες, όπως η Σουηδία, η Νορβηγία ή η Δανία, που δεν κατέστησαν υποχρεωτική την μασκοφορία, αλλά αυτό δεν τις εμπόδισε να έχουν λιγότερα κρούσματα και λιγότερους νεκρούς από χώρες με δρακόντειους νόμους περί μάσκας.
Και τελικά τι μένει από όλη αυτήν την ιστορία ; Mια ακόμη αχρείαστη κρατική παρέμβαση στις ζωές μας, ένα ακόμη αυταρχικό μέτρο που παραβιάζει τς ατομικές μας ελευθερίες, ένα ακόμη βήμα προς την κινεζοποίηση της Δύσης.
(Διαβάστε το σχετικό άρθρο, απ' όπου και τα γραφήματα, εδώ https://thefederalist.com/.../these-12-graphs-show-mask.../ )

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: