Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Φτάνει πια με τις μειοψηφίες

 

Δεν ήταν μόνο ο κορωνο-φασισμός που μας ταλαιπώρησε το 2020. Οι "προοδευτικοί" φασίστες της
"πολιτικής ορθότητας" έπαθαν αμόκ αυτή την χρονιά, ειδικά μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόυντ, και έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ αυταρχισμού και παραλογισμού. Δυστυχώς με την άνοδο του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ , τα επόμενα χρόνια προμηνύονται πολύ δύσκολα για την ελευθερία του λόγου και για όσους ανθρώπους κουβαλάνε ακόμη μια στάλα λογικής. Γι' αυτό το λόγο, κάποιες μικρές ειδήσεις, σαν κι αυτές που μας έρχονται τις τελευταίες μέρες από τη Βρετανία, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και μας κάνουν να ελπίζουμε πως δεν έχουν χαθεί όλα και πως ακόμη υπάρχουν κάποιοι που αντιστέκονται στην ορθοπολιτική λαίλαπα:

-Η διοίκηση του Πανεπιστημίου του Cambridge σκόπευε να επιβάλλει έναν νέο κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι διδάσκοντες και οι φοιτητές όφειλαν "να δείχνουν σεβασμό προς τις διαφορετικές ταυτότητες των άλλων". Οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες και οι επικριτές του νέου κανονισμού τον χαρακτήρισαν αυταρχικό και ανελεύθερο και τόνισαν πως θα περιορίσει ανεπίτρεπτα την ακαδημαϊκή ελευθερία. Τελικά, ο"σεβασμός" αντικαταστάθηκε με την λέξη "ανοχή" και η ελευθερία του λόγου πέτυχε μια τεράστια νίκη. ( https://www.telegraph.co.uk/.../cambridge-university.../ )
 
-Πριν κάποιους μήνες, φεμινίστρια τσακώθηκε με τρανς γυναίκα στα social media, η φεμινίστρια της απευθύνθηκε χρησιμοποιώντας αρσενική αντωνυμία και την αποκάλεσε "άντρα" και "γουρούνι με περούκα", η τρανς κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και τρεις αστυνομικοί κατέφτασαν στο σπίτι της και συνέλαβαν τη γυναίκα μπροστά στα ανήλικα παιδιά της. Αυτήν την εβδομάδα, το Εφετείο, σε μια ιστορική του απόφαση, αθώωσε τη φεμινίστρια. Οι δικαστές τόνισαν πως η διώξη αποτέλεσε μια "αδικαιολόγητη κρατική παρέμβαση στην ελευθερία του λόγου, (η οποία) περιλαμβάνει το δικαίωμα να προσβάλλουμε, ακόμη και να εξυβρίζουμε τον άλλον". ( https://www.dailymail.co.uk/.../Woke-folk-beware-Freedom... )
 
-Η Yπουργός Ισότητας της Βρετανίας, Liz Truss (φωτο), σε βαρυσήμαντη ομιλία της αυτή την εβδομάδα, απέρριψε τις αριστερόστροφες πολιτικές της ταυτότητας που κυριαρχούν στο διάλογο τα τελευταία χρόνια καθώς και την εμμονή με τις διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής ή σεξουαλικής ταυτότητας. "Φτάνει πια με τις μειοψηφίες που πιστεύουν ότι οι άνθρωποι καθορίζονται από κάποιο "προστατεύομενο" χαρακτηριστικό τους και όχι από τον ατομικό τους χαρακτήρα. Η συζήτηση περί ισότητας από εδώ και μπρος θα βασίζεται στα γεγονότα και όχι στη μόδα", τόνισε. Προαναγγέλλοντας αλλαγή πολιτικής, η Truss ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θεωρεί πολύ πιο σημαντικές τις ανισότητες που οφείλονται σε οικονομικούς ή γεωγραφικούς λόγους και έδωσε σαν παράδειγμα το χάσμα που υπάρχει μεταξύ του Βορρά και του Νότου της Αγγλίας. ( https://www.spectator.co.uk/article/in-liz-truss-we-trust )

Δεν υπάρχουν σχόλια: