Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ερώτημα και διαφωνία

 Ε.ΔΑΦΝΟΜΗΛΗΣ

Διαβάζω πως οι φαρμακευτικές δεν έχουν παράσχει έως αυτή τη στιγμή στοιχεία που να αποδεικνύουν πως ένας εμβολιασμένος ΔΕΝ μπορεί να γίνει φορέας του ιού και ΔΕΝ μπορεί να μεταδώσει τον ιό.

Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό;
Πως το επιχείρημα ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι για το "κοινό καλό", για να μην μεταφέρεται ο ιός από τον ένα στον άλλο δεν τεκμηριώνεται ως τώρα.
Προσπαθώντας λοιπόν να συνοψίσω όλα όσα ΔΕΝ ακούμε στα κανάλια (πλην του ΚρήτηTV) και με βάση σχετικά άρθρα σε έγκυρες ιστοσελίδες ενημέρωσης και ειδησεογραφίας καταλήγω στα παρακάτω:
 
1. Μιλάμε για ένα ατομικό μέτρο προστασίας που δεν έχει αποδειχθεί αν προσφέρει κάτι σε συλλογικό

επίπεδο. Η προστασία του παρέχεται μόνο στο πρόσωπο που έχει εμβολιαστεί, ο ιός κατά τα άλλα πιθανώς μεταφέρεται κανονικά από άνθρωπο σε άνθρωπο.
2. Η δράση του έχει ένα ποσοστό πιθανότητας αποτυχίας. Τόσο η αποτελεσματικότητα του (5 στους 100 πιθανώς να μην καλυφθούν από αυτό) όσο και η αβεβαιότητα για το αν και πως μεταφέρεται ακόμα και σε εμβολιασμένους.
3. Είναι ένα φαρμακευτικό σκεύασμα με μόνο 7 μήνες δοκιμών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για άγνοια περί αντενδείξεων και προβληματικής αλληλεπίδρασης με άλλες φαρμακευτικές αγωγές και θεραπείες.
4. Ένα σκεύασμα που αντενδείκνυται για εγγύους, ενώ μας γνωστοποιείται πως ο τρόπος (μηχανισμός) λειτουργίας του είναι τέτοιος, που πιθανώς να προκαλεί επιπλοκές στον σχηματισμό ή στην διατήρηση πλακούντα στις γυναίκες.
5. Μας είναι άγνωστη η επίδρασή του γενικότερα στην γονιμότητα.
 
Και τέλος, προκύπτει το πιο εύλογο ερώτημα και διαφωνία:
Αν υπάρχει μια θεραπεία που λειτουργεί αποτελεσματικά (μονοκλωνικών αντισωμάτων), γιατί συζητάμε για εμβόλιο (που ΔΕΝ εγγυάται την διακοπή της μετάδοσης) εν μέσω επιδημίας;
Δηλαδή θα πληρώσουμε τεράστια ποσά για κάτι που θα έπρεπε να έχουμε ΠΡΙΝ την επιδημία (αδυνατον) αντί να τα επενδύσουμε τουλάχιστον στην ανάπτυξη φαρμάκου θεραπείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: