Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

240 Ισραηλινοί βρέθηκαν με COVID μετά τον εμβολιασμό!!!


Με το εμβόλιο να μην παρέχει άμεση ανοσία στον κορωνοϊό, περισσότεροι από 240 Ισραηλινοί πολίτες έχουν διαγνωστεί με την ασθένεια λίγες μέρες μετά τη λήψη των τρυπημάτων Pfizer/BioNTech, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ

Ο αριθμός αυτών που μολύνθηκαν με Covid-19 παρά τον εμβολιασμό τους ήταν περίπου 240 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία των times of israel.

Το εμβόλιο Pfizer / BioNTech, στο οποίο βασίζονται οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές, δεν περιέχει τον κορωνοϊό και δεν μπορεί να μολύνει τον λήπτη. Αλλά απαιτείται χρόνος για τον γενετικό κώδικα του φαρμάκου για να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίσει και να επιτεθεί στην ασθένεια.

Η πορεία του αμερικανικού εμβολίου απαιτεί δύο δόσεις. Σύμφωνα με τις μελέτες, η ανοσία στο
Covid-19 αυξάνεται μόνο από οκτώ έως δέκα ημέρες μετά την πρώτη ένεση και τελικά φτάνει το 50%.

Η δεύτερη δόση χορηγείται 21 ημέρες από την πρώτη, ενώ η δηλωμένη ανοσία του 95% επιτυγχάνεται μόνο μια εβδομάδα μετά από αυτήν,

σύμφωνα πάντα με την εταιρεία. Και φυσικά, υπάρχει ακόμη πέντε τοις εκατό πιθανότητα μόλυνσης, ακόμη και αν το εμβόλιο είναι στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Όποιος έχει μολυνθεί λίγες ημέρες πριν από την πρώτη δόση του εμβολίου ή τις εβδομάδες πριν επιτευχθεί η πλήρης αποτελεσματικότητα εξακολουθεί να κινδυνεύει να αναπτύξει συμπτώματα. (Ακόμα και όταν το εμβόλιο φτάσει στο υψηλότερο δυναμικό του, υπάρχει πιθανότητα 5% για αυτό.)

Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μελέτες δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει εάν το εμβόλιο επιτρέπει σε ένα άτομο να μεταφέρει την ασθένεια και να την εξαπλώσει, χωρίς να αρρωστήσει: Είναι πιθανό ότι ενώ το σώμα κάποιου θα προστατευόταν σε μεγάλο βαθμό από τον ιό μετά τον εμβολιασμό, βλεννώδεις στοιβάδες στο ρινικές διόδους, πέρα ​​από την εμβέλεια των αντισωμάτων,
θα μπορούσε να φιλοξενήσει πολλαπλασιασμό σωματιδίων ιού.

Αν και αυτά δεν θα βλάψουν τον φορέα – καθώς οποιοσδήποτε ιός που εισέρχεται βαθύτερα στο σώμα θα καταστραφεί γρήγορα από το εκπαιδευμένο ανοσοποιητικό σύστημα – θα μπορούσαν ακόμη να αποβληθούν μέσω της μύτης και του στόματος και να μολύνουν άλλους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών που έλαβαν το εμβόλιο δεν ανέφεραν προβλήματα από τη λήψη του εμβολίου. Περίπου ένα στα χίλια άτομα ανέφεραν ότι υπέφεραν ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες, με μόνο μερικές δεκάδες να αναζητούν ιατρική φροντίδα μετά τη λήψη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν αδυναμία, ζάλη και πυρετός, με 319 συνδυασμένες περιπτώσεις, ανέφερε το υπουργείο. Πέντε ανέφεραν επίσης ότι υποφέρουν από διάρροια. Άλλα 293 άτομα ανέφεραν τοπικά συμπτώματα όπου η ένεση χορηγήθηκε όπως πόνος, περιορισμός κίνησης, πρήξιμο και ερυθρότητα. Δεκατέσσερα άτομα δήλωσαν ότι είχαν αλλεργικές αντιδράσεις όπως κνησμό και πρήξιμο της γλώσσας και του λαιμού.

Επιπρόσθετα, 26 άτομα υπέφεραν από αυτό που το υπουργείο περιέγραψε ως «νευρολογικά συμπτώματα», ενώ 19 διαμαρτύρονταν για μια έντονη αίσθηση στο χέρι τους.

Το υπουργείο σημείωσε ότι μόνο 51 άτομα (0.008%) εκείνων που ανέφεραν ότι υπέφεραν από παρενέργειες δήλωσαν ότι ζήτησαν ιατρική βοήθεια για τα συμπτώματά τους.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Kan, υπήρξαν τέσσερις περιπτώσεις όπου άνθρωποι στο Ισραήλ πέθαναν λίγο μετά τη λήψη του εμβολίου, αλλά τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις θεωρήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και τους γιατρούς ότι δεν είχαν σχέση με τους εμβολιασμούς. Η τέταρτη περίπτωση, ένας 88χρονος άνδρας που είχε σοβαρά προηγούμενα προβλήματα υγείας, διερευνάται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: