Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Χρήσιμοι ηλίθιοι

Χθες βράδυ έγινε στις ΗΠΑ ένα συντονισμένο επικοινωνιακό πραξικόπημα από το Big Tech και τους Δημοκρατικούς. Όλα έγιναν συντονισμένα από το Big Tech μέσα σε 20-30’.
 
- Πρώτα το Twitter, ανακοίνωσε ότι κλείνει μόνιμα τον λογαριασμού του Αμερικάνου προέδρου. Για να έχει μια επίφαση τυπικότητας, χρησιμοποίησε τα δυο τελευταία του Τweet που υποτίθεται ότι υποκινούν την βία. Καμία σχέση βέβαια, την λογική του σκεπτικού θα την ζήλευε και ο Orwell στο 1984. Διαβάστε το σκεπτικό εδώ και γελάστε (ή κλάψτε).
 
- Παράλληλα έκλεισαν έναν άγνωστο αριθμό, ίσως χιλιάδες, συντηρητικών λογαριασμών, από απλούς πολίτες, συντηρητικούς opinion makers (π.χ. Bannon, Limbaugh), μέχρι συνεργάτες της κυβέρνησης Trump. Προφανώς αυτό ήταν μέρος ενός καλά προετοιμασμένου πλάνου που μπήκε σε εφαρμογή την Παρασκευή το βράδυ, ιδανική για τέτοιες πραξικοπηματικές κινήσεις.
 
- Νομίζω κανείς με στοιχειώδη αντίληψη της πραγματικότητας δεν αμφισβητεί την κομματική προκατάληψη των social media που εδώ και χρόνια λογοκρίνουν συντηρητικούς Αμερικανούς μέχρι και τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά ποτέ την επίσημα τρομοκρατική οργάνωση antifa, άλλους προοδευτικούς, και ποτέ κανέναν δικτάτορα εκτός Αμερικής. Ο Αγιατολλάχ μπορεί ακόμη ελεύθερος στο Twitter να ζητάει την γενοκτονια των Εβραίων και την δολοφονία των ομοφυλοφίλων. Στο Twitter χθες το έκανε το trend το “κρεμάστε τον Mike Pence” (σχόλιο). Αυτά για την ανοχή στην υποκίνηση βίας. To Twitter και το Facebook λειτουργούν καθαρά σαν παραρτήματα των Δημοκρατικών.
Ένα ενδιαφερον επιχείρημα που ακούμε από προοδευτικούς εδώ και καιρό που ξαφνικά επικαλούνται libertarian λογικές, πάει κάπως έτσι: πράγματι το Facebook και το Twitter είναι de facto μονοπωλιακές πλατφόρμες, αλλά δικαίωμα τους. Γιατί δεν στήνετε εναλλακτικές πλατφόρμες που δεν θα σας λογοκρίνουν; Υπάρχουν δυο προβλήματα:
 
- Πρώτα, ΔΕΝ είναι δικαίωμα τους. Αυτές οι πλατφόρμες λειτουργούν με βάση ένα ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο μεταξύ άλλων τις προστατεύει από μηνύσεις για το περιεχόμενο τους, αφου λειτουργούν απλά σαν πλατφόρμες (το περίφημο άρθρο 230). Όταν όμως το Twitter και Facebook αποφασίζουν να λειτουργούν σαν το CNN και να αποφασίζουν τι πολιτικό περιεχόμενο επιτρέπουν, λειτουργούν αντίθετα με την άδεια που έχουν και την έννοια της πλατφόρμας. Σαν απλό παράδειγμα σκεφτείτε τον ΟΤΕ με το μονοπώλιο του την δεκαετία του 80 να παρακολουθεί και να κόβει όποια τηλεφωνήματα έχουν πολιτικό περιεχόμενο εναντίον του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τις τηλεφωνικές γραμμές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στις ΗΠΑ.
 
- Μετά, οι συντηρητικοί Αμερικανοί έκαναν ότι τους είπαν και έστησαν εναλλακτικές πλατφόρμες μέσα σε μικρό διάστημα, όπως το Parler. Χθες βράδυ όμως η Apple και η Google συντονισμένα μπλόκαραν αυτήν την εναλλακτική πλατφόρμα (2ο σχόλιο). Οι δικαιολογίες τέλος, πρόκειται για ένα συντονισμένο πραξικόπημα του Big Tech.
 
Το χθεσινό πραξικόπημα πρέπει να ιδωθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του woke κινήματος στις ΗΠΑ που απαγορευθεί την ελεύθερη σκέψη στα πανεπιστήμια, στοχοποιεί και καταστρέφει ζωές ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές απόψεις, αλλάζει την ιστορία. Οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ με τα τάγματα ασφαλείας τους (antifa και BLM) και επιφάσεις κρίσεις οδηγούν την χώρα σε μονοκομματικό καθεστώς τύπου Βενεζουέλας.
 Όσοι αρνούνται να το δουν, είναι οι υποστηρικτές του Χίτλερ το 30, του Στάλιν το 50, ή του Μαδούρο πιο πρόσφατα.
Χρήσιμοι ηλίθιοι.
Του S.ATHANAS

Δεν υπάρχουν σχόλια: