Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Κιμ Γιονγκ Κούλης

Η πρώτη φωτογραφία είναι από την Κωνσταντινούπολη. Στην Τουρκία του Ερντογάν, τα Θεοφάνια εορτάστηκαν κανονικά σήμερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στην λειτουργία στο Φανάρι και κατόπι πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο με δυο πιστούς να βουτούν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον σταυρό.( https://www.livemedianews.gr/kwnstantinoypoli-me... )
 

 
Η δεύτερη φωτογραφία είναι από το Μπεράτι της Αλβανίας. Και εκεί σήμερα έγινε κανονικά η λειτουργία στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και ύστερα πομπή με πλήθους κόσμου κατευθύνθηκε προς το ποτάμι που διασχίζει την πόλη, όπου και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Εννέα άτομα βούτηξαν για να τον πιάσουν ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλιρ Μέτα. ( https://www.ekklisiaonline.gr/.../fota-2021-katadysi-tou.../
 

 
Και ενώ όλα αυτά γίνονται στην Τουρκία και στην Αλβανία, στην "ευρωπαϊκή" και "φιλελεύθερη" Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η θρησκευτική ελευθερία πήγε περίπατο και η Εκκλησία αναγκάστηκε να καταφύγει στην πολιτική ανυπακοή ώστε να μπορέσουν να εορταστούν τα Θεοφάνια, αφού η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τόσο τις λειτουργίες όσο και τον αγιασμό των υδάτων. Το λέμε μήνες τώρα : μπροστά στον αυταρχισμό, τον παραλογισμό, την αυθαιρεσία και την έλλειψη σεβασμού προς τις πιο στοιχειώδεις ελευθερίες που επιδεικνύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά την περίοδο της επιδημίας, ακόμη και τα πιο σκληρά δικτατορικά καθεστώτα του πλανήτη φαντάζουν φάροι φιλελευθερισμού! Μητσοτάκης-Ερντογάν σημειώσατε 1 και που'σαι Κούλη, σου εύχομαι μέχρι το Πάσχα να έχεις ξεπεράσει και τον Κιμ Γιονγκ Ουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: