Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Ας με κρίνει ο "Προϊστάμενος"

Θυμάμαι τις εποχές που ακόμα και ευσεβείς (κατά τα φαινόμενα και δηλώσεις τους) άνθρωποι,
αντιπολιτεύονταν τον Χριστόδουλο για την πληθωρική παρουσία του στον δημόσιο λόγο.
Σκανδαλίζονταν οι γριές και οι θρησκευάμενοι γιατί λέει μιλούσε πολύ για τα δημόσια πράγματα, ενώ έπρεπε αςούμε να παριστάνει το αμίλητο στολισμένο μανουάλι.
 
Έννοια σου όμως, τα 'φερε ο καιρός αλλιώς, και παρακαλάνε τώρα να κάνει κάτι ο Ιερώνυμος μετά από ένα σχεδόν ολόκληρο έτος που η λατρεία του Χριστού έχει τεθεί υπό διωγμόν από μία συμμορία συνονθύλευμα αντιχρίστων, υποχόνδριων και υποκριτών.
 
Και χειροκροτάνε οι της Εκκλησίας γιατί λέει "πάτησε πόδι" και θα λειτουργήσουν αύριο τους ναούς με 10 νοματαίους χωρίς να ρίξουν τον Σταυρό στη θάλασσα, χωρίς να αφήσουν κόσμο να έρθει να πάρει αγιασμό για τα σπίτια του. Τον Μέγα Αγιασμό που τον κρατάμε όλο τον χρόνο εν είδει Θείας Κοινωνίας. Που αν πάθεις κάτι και είναι να μείνεις στον τόπο, με αυτόν τον Αγιασμό θα κοινωνήσεις τελευταίως πριν χαιρετήσεις τα εγκόσμια.
 
Θα μου πεις, εδώ έφυγε κόσμος "αδιάβαστος", αφού δεν άφησαν στα νοσοκομεία να πάει ένας ιερωμένος να "διαβάσει" τους ετοιμοθάνατους. Ακόμα και με στολή "αστροναύτη" ντε. Εδω τους έθαψαν μέσα σε κάψουλες και σε ολόσωμες καπότες λες και θα πηδήξει ο ιός από το πτώμα, θα βγει από το φέρετρο και θα τους κατασπαράξει...
 
Αλλά αυτά σας πρέπουν. Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να μετανιώσετε, ΟΣΟΙ νιώθετε λίγο. Οι υπόλοιποι χαμένο κρέας ήσασταν πάντοτε. Είτε τότε, είτε τώρα, θα τον βρίζατε τον Χριστόδουλο, που, αν ζούσε, θα είχε δώσει εντολή να ανοίξουν οι ναοί και να κοινωνάνε αβέρτα και θα πήγαινε ο ίδιος στον Ευαγγελισμό να εξομολογεί και να κοινωνάει τους αρρώστους και θα έβλεπες τότε φίλε μου, να κάνουν μόκο όλα τα χαρβαλοτσουτσέκια... γιατί τι θα εκαναν; θα έβαζαν φυλακή τον Αρχιεπίσκοπο και όλο το ιερατείο; θα άνοιγαν ιερό πόλεμο κατά της Εκκλησίας; δεν θα έβρισκαν ούτε την ψήφο τους μετά.
 
"Καλύτερα" όμως έτσι. Εκκλησία δεμένη τώρα και προσκυνημένη, στα πόδια του καντέμη και της άλλης της νυφίτσας που αποστρέφεται τον Σταυρό και τον Εθνικό Ύμνο.
Εγώ πάντως φέτος, μία μόνο φορά κοινώνησα.
Και ήταν σε ναό παλαιοημερολογιτών.
Ας με κρίνει ο "Προϊστάμενος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: