Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Μια διαδρομή στην πόλη πρότυπο, την Αθήνα

Ένεκα πού κυκλοφορώ λόγω εργασίας καθημερινώς σχεδόν πλέον στην πόλη πρότυπο κατά
Μπακογιάννη, (της γνωστής οικογενείας), ξέρετε στο λίκνο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού κατά τας γραφάς...
 
Έχουμε και λέμε το λοιπόν...
 
Ανοίγεις τον χάρτη της Αττικής και ξεκινάς περιοδεία. Το πιάνεις από τα δυτικά προάστια... Λαθρομεταναστευτική ζώνη, καταυλισμοί γύφτων τσιγγάνων με άβατο από την αστυνομία, hotspots, φυλακές, ψυχιατρεία και φτώχεια με το τσουβάλι. 
 
Κατεβαίνουμε την Καβάλας και βγαίνουμε Μεταξουργείο, η πουτ@νομάνα της φτωχολογιάς. Η χαρά της σύφιλης... Ένας τόπος γεμάτος ετοιμόρροπα χαμόσπιτα μέσα στα οποία αλλοδαπές εκδίδονται για 10€ σε λαθρομετανάστες, βρωμιάρηδες και περίεργους. Και από το αμάξι ακόμα σου έρχεται η αύρα της κατρουλίλας που αναβλύζει από τα κατάμαυρα στενάκια της περιοχής. 
 
Στρίβεις αριστερά για Πατησίων, Μάρνη, πλατεία Βάθης κλπ. Εκεί αν τύχει και δεις λευκό ξέρεις σίγουρα ότι είναι ή τοξικομανής που ήρθε να προμηθευτεί την δόση του από τους έγχρωμους συμπολίτες μας, ή ήρθε να βγάλει τα γούστα του σε ένα από τα έγχρωμα θύματα trafficking της περιοχής. Τα βράδια θα τύχει συχνά να δεις μαχαιρώματα κλπ αλλά μην ανησυχήσεις, οι καινούργιοι συμπολίτες μας είναι στην διαδικασία της αφομοίωσης.
 
Επιστρέφεις τα πίσω μπρος, ανεβαίνεις την Αλεξάνδρας και στρίβεις δεξιά στα ένδοξα Εξάρχεια... Ωραία περιοχή. Όπου στρέψεις το μάτι σου θα δεις αφίσες εναντίων της ράτσας σου, μερικά υπό κατάληψη κτήρια που χρησιμοποιούνται σαν ορμητήρια των παρακρατικών αγωνιστών, μερικά φρικιά που βαράνε τις ντάγκλες τους, κάτι ξεχασμένοι ροκάδες των 60ς και μερικούς φουκαράδες που προσπαθούν μέσα εκεί να βγάλουν μεροκάματο.
 
Συνεχίζεις για Ομόνοια... Εκεί διαπιστώνεις ότι ο μεγάλος περίπατος ξέβαψε και πήρε μαζί του δύο και πλέον μύρια € τα οποία μάντεψε ποιος θα τα πληρώσει. Ο ορισμός του πολυπολιτισμού, το μόνο μέρος στον κόσμο όπου σαρία, εμπόριο ηρωίνης και κλεπταποδοχή λειτουργούν παράλληλα, χωρίς να εμποδίζει ο ένας τον άλλον. 
 
Κατεβαίνεις την Σόλωνος και ψάχνεις απεγνωσμένα να βρείς Έλληνα. Αλλόφυλοι παντού. Ακούς στο ράδιο Ξυλούρη, το "Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί" και νιώθεις ότι βλέπεις live το video clip.
 
Ανεβαίνεις Σταδίου για Σύνταγμα. Μια πόλη φάντασμα στην καρδιά της Αθήνας... Ξενοίκιαστα και παρατημένα μαγαζιά, γκράφιτι και περαστικοί συνθέτουν το σκηνικό της διαδρομής. 
 
Φτάνεις στο Σύνταγμα (αν δεν έχει πορεία) εκεί παραμένει καθαρό εξαιτίας της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Σε αυτό το σημείο γελά ο καθηγητής Κονδύλης
 
Συνεχίζεις ευθεία περνάς την Φιλελλήνων και βγαίνεις στην Συγγρού με τα τραβέλια της, τα στριπτιτζάδικα και τα "εκλεπτυσμένα" μπουρδέλα των 50€. 
 
Φτάνεις παραλία, παρακολουθείς τις νέες αφίξεις Ελληνίδων καλντεριμιτζούδων, πετάς τα λουλούδια σου σε ένα εκ των σκυλάδικων της περιοχής, όσων επιβίωσαν από τα lockdown του συναχίου 19, εκεί παίρνεις λίγο γεύση από καλή κοινωνία, στρίβεις στην Βάρης με τις χασαποταβέρνες, πιάνεις Αττική οδό και βγαίνεις βόρεια προάστια... 
 
Το καταλαβαίνεις επειδή εκεί ξεκινάς και βλέπεις αστυνομία καθαριότητα και πλούτο. Πλούτο στην τσέπη δηλαδή γιατί στα μυαλά και στις καρδιές πασόκους θα συναντήσεις... Περιμένουν κι αυτοί τους παντοφλάκηδες επενδυτές κι ας μην το ξέρουν. 
Αλλά κι αυτοί που το ξέρουν σιωπούν.
 
Και έτσι επιστρέφεις στα δυτικά απ όπου ξεκίνησες απογοητευμένος και αηδιασμένος από το σύνολο του πολιτικού συστήματος και των εκπροσώπων του.
 
Καληνύχτα Ελλάδα πες και σκάσε αφού «Ο σιωπών δοκεί συναινείν», αλλά που να το ξέρεις ρε άμοιρε, στο είπαν τα κανάλια;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: