Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Ο Π.Ο.Υ. λέει ότι τα παιδιά δεν πρέπει να λαμβάνουν εμβόλια COVID-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) δημοσίευσε αναθεωρημένες συμβουλές στις 21 Ιουνίου 2021, διευκρινίζοντας ποιοι πληθυσμοί πρέπει να λάβουν εμβόλια COVID-19. 
 
''Τα παιδιά δεν πρέπει να εμβολιάζονται προς το παρόν"
 
Τα παιδιά και οι έφηβοι τείνουν να έχουν ηπιότερη νόσο σε σύγκριση με τους ενήλικες, οπότε αν δεν ανήκουν σε μια ομάδα με υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής COVID-19, είναι λιγότερο επείγον να εμβολιαστούν από τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις υγείας και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. 
 
Απαιτούνται περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη χρήση των διαφόρων εμβολίων COVID-19 σε παιδιά για να είναι σε θέση να κάνουν γενικές συστάσεις για τον εμβολιασμό παιδιών κατά του COVID-19.
 
Η στρατηγική συμβουλευτική ομάδα εμπειρογνωμόνων του Π.Ο.Υ. (SAGE) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο Pfizer / BionTech είναι κατάλληλο για χρήση από άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 15 ετών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μπορεί να χορηγηθεί αυτό το εμβόλιο μαζί με άλλες ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό. Οι δοκιμές εμβολίων για παιδιά βρίσκονται σε εξέλιξη και ο Π.Ο.Υ. θα ενημερώσει τις συστάσεις του όταν τα αποδεικτικά στοιχεία ή η επιδημιολογική κατάσταση δικαιολογούν αλλαγή στην πολιτική.
 
Ακόμα και μετά τον εμβολιασμό, συνεχίστε να λαμβάνετε προφυλάξεις
 
Ενώ ένα εμβόλιο COVID-19 θα αποτρέψει σοβαρές ασθένειες και θάνατο, εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό σας εμποδίζει να μολυνθείτε και να μεταδώσετε τον ιό σε άλλους. Όσο περισσότερο αφήνουμε τον ιό να εξαπλωθεί, τόσο περισσότερες ευκαιρίες πρέπει να αλλάξει ο ιός.
 
Συνεχίστε να κάνετε ενέργειες για να επιβραδύνετε και τελικά να σταματήσετε την εξάπλωση του ιού:
 
*Κρατήστε τουλάχιστον 1 μέτρο από απόσταση
 
*Φορέστε μια μάσκα, ειδικά σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους με χαμηλό αερισμό.
 
*Καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας
 
*Καλύψτε το στόμα σας σε τυχόν βήχα ή φτέρνισμα με λυγισμένο αγκώνα 
 
*Όταν είστε σε εσωτερικούς χώρους με άλλους, εξασφαλίστε καλό εξαερισμό, όπως ανοίγοντας ένα παράθυρο
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: