Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Facebook, "fake news", liberal κατεστημένο και λογοκρισία.

Δυο αποσπάσματα από το τελευταίο άρθρο του, πάντα εύστοχου, Brendan O' Neill στο spiked ( https://www.spiked-online.com/.../has-facebook.../ ) : 

  «Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε από τις μυστικές υπηρεσίες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να μάθουν από πού προήλθε ο Covid-19 και αμέσως το Facebook ανακοίνωσε ότι, από εδώ και μπρος, δεν θα διαγράφει ούτε θα βάζει προειδοποιήσεις σε δημοσιεύσεις που λένε ότι ο κορωνοϊος κατασκευάστηκε ή προήλθε από εργαστήριο. Δεν θα μπορούσατε να ζητήσετε καλύτερη απόδειξη της ανατριχιαστικά φιλικής σχέσης μεταξύ της Silicon Valley και του Δημοκρατικού κατεστημένου. Ή ,για να το θέσω πιο ξεκάθαρα, μεταξύ των ανθρώπων που ελέγχουν τη δημόσια σφαίρα του 21ου αιώνα και του πιο ισχυρού πολιτικού στη Γη: του Τζο Μπάιντεν. To γεγονός πως οι διαμεσολαβητές της δημόσιας συζήτησης στο σύγχρονο κόσμο παίρνουν το σήμα για το τι είναι αποδεκτό να σκεφτόμαστε και να λέμε από την Ουάσιγκτον, θα πρέπει να τρομάζει όλους όσους πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου και στην ποικιλομορφία της σκέψης...»

-«....η απουσία αποδεικτικών στοιχείων για τη θεωρία ότι ο κορωνοϊος προήλθε από εργαστήριο δεν δικαιολογεί τη φίμωση ή την απόρριψη της. Αντιθέτως - είναι ακριβώς όταν τα πράγματα είναι αβέβαια, άγνωστα, ρευστά , που χρειαζόμαστε την όσο το δυνατόν ευρύτερη ελευθερία του λόγου για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι στο διάολο συμβαίνει.

 
Η πεποίθηση της Silicon Valley ότι επειδή κάτι δεν είναι αποδεδειγμένο, τότε πρέπει να λογοκριθεί είναι οπισθοδρομική ηλιθιότητα της κατώτερης μορφής. Πώς πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι ότι φτάνει κανείς στην αλήθεια; Με μαγεία; Με διατάγματα; Με αποφάσεις από τη Γιουχάν ή το Πεκίνο; Η ελευθερία της σκέψης και του λόγου είναι τα μέσα με τα οποία επεξεργαζόμαστε την αλήθεια του κόσμου μας. Eικασία, διερεύνηση, θεωρία, συζήτηση, ανακάλυψη - αυτά είναι τα εργαλεία που μας επιτρέπουν να σταθμίσουμε τα πράγματα, να διαχωρίσουμε το γεγονός από τη φαντασία, να βρούμε τι είναι ψεύτικο και τι μπορεί να είναι αληθινό. Η λογοκρισία αντιτίθεται ρητά σε αυτήν τη διαδικασία, καταπνίγοντας την ελεύθερη έρευνα και υποβιβάζοντας το κοινό σε παθητικούς αποδέκτες της "αλήθειας", όπως αυτή σχεδιάστηκε από ανθρώπους που έχουν την εξουσία. Αυτή είναι μια συνταγή για δόγμα, όχι για ανακάλυψη· για άγνοια, όχι για διαφώτιση.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: