Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Πεφωτισμένοι Μενουμεσπιτάκηδες

 T.Chormovitis

Χθες, η υπουργός Παιδείας μας ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε την πρόταση των λοιμωξιολόγων και από τον Σεπτέμβριο θα φορούν μάσκα οι μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ακόμη και τα... τετράχρονα που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο.
Λίγες ώρες μετά., ο Π.Ο.Υ. κυκλοφόρησε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο «συστήνεται η χρήση μάσκας από τα παιδιά άνω των 12 ετών» ( https://www.iefimerida.gr/…/koronoios-ilikia-foroyn-maska-p… )

Ουπς, τι συμβαίνει εδώ, πεφωτισμένοι Μενουμεσπιτάκηδες; Έγινε ξαφνικά ψεκασμένος και ο Π.Ο.Υ., που μέχρι χθες τις εισηγήσεις του τις είχατε σαν Ευαγγέλιο; Ή τελικά αυτοί που βασίζονται σε αντι-επιστημονικά στοιχεία είναι η κυβερνησάρα μας και οι ειδικοί της ; Kαι μήπως οι "συνωμοσιολόγοι" γονείς που φωνάζουν εναντίον της μάσκας στα σχολεία, τους οποίους γελοιοποιήσατε και στείλατε στον εισαγγελέα, είχαν τελικά κάποιους βάσιμους λόγους για να ανησυχούν με τις αποφάσεις της Κεραμέως;

Φυσικά , ο ΠΟΥ δεν έχει πάντα δίκιο και έχει πει θρυλικές σαχλαμάρες σε αυτή την κρίση. Όμως, όλη αυτή η ιστορία αποδεικνύει ,γι' άλλη μια φορά, αυτό που λέμε από την αρχή της πανδημίας : ακόμη αγνοούμε πολλά πράγματα για τον τρόπο που λειτουργεί ο ιός, η κατάσταση είναι ρευστή και oι απόψεις των επιστημόνων διίστανται και εξελίσσονται συνεχώς. Με αυτά τα δεδομένα, θλιβερέ Μενουμεσπιτάκη, το να ισχυρίζεσαι αυτάρεσκα ότι κατέχεις τη μοναδική αλήθεια, το να αποκαλείς όσους διαφωνούν μαζί σου "ψεκασμένους" και το να σέρνεις στα δικαστήρια ανθρώπους που ανησυχούν εύλογα για την υγεία των παιδιών τους, δεν βασίζεται στην επιστήμη αλλά εξυπηρετεί απλά τις φτηνές πολιτικές σου σκοπιμότητες. Όσοι, δε, γιατροί συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι ντροπιάζουν και τον εαυτό τους και το επάγγελμά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: