Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Δωρεάν εμβόλια.

 Του Ε.Δαφνομήλη

Είναι πολύ δύσκολο από τη μία να θες να επιβάλεις μάσκα και αποκλεισμό σε όλους "για το καλό της κενωνίας" κι από την άλλη να μην θες δωρεάν διάθεση εμβολίων σε όλους από το κοινωνικό κράτος "γιατί αυτό είναι σοσιαλισμός".

Κατά βάση, κρύβεται η σκατοψυχία και ο ατομισμός πίσω και από τα δύο αυτά.

Στην μία περίπτωση, επιβάλεις σε όλους ένα μέτρο ανελεύθερο, διότι αρχικά δεν υπάρχει αντίμετρο στον ιό και για πρώτη φορά στην ζωή σου νοιώθεις πως κινδυνεύει η κωλάρα σου, ενώ τα λεφτά σου επίσης για πρώτη φορά δεν μπορούν να σε προστατεύσουν.

Μόλις όμως βρεθεί εμβόλιο, τότε ο ατομισμός σου σε οδηγεί προς την γνωστή πεπατημένη:
"να το αγοράσω εγώ, που μπορώ, και άσε τους άλλους να ψοφήσουν. Άλλωστε, έτσι είναι η ζωή, οι ισχυροί επιβιώνουν, τους άλλους τους τρώει το χώμα".

Κοινωνικός δαρβινισμός λέγεται αυτό το τελευταίο guys κάντε ένα τσεκ αν θέλετε. Και προέρχεται από τον ατομισμό και την παλιανθρωπιά του φιλελευθερισμού όσο και απο την πεποίθηση μίας παράλληλης περίπτωσης "Gattaca", όπου οι "ευγενείς" δεν διακρίνονται και ευνοούνται από το γένος τους και τα γονίδιά τους, αλλά από την οικονομική τους επιφάνεια.

Οικονομική ευγονική από τους εχθρούς του ναζισμού...
Real mindfuck.

Υγ. Μην μου πρήξετε τα @@ παρακαλώ για το αν ο ιός είναι ή δεν είναι φονικός, ή αν υπάρχει ή θα βρεθεί ποτέ εμβόλιο. Ο παραπάνω συλλογισμός κινείται με βάση το κυρίαρχο αφήγημα και τους πιστούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: