Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Δημοσιογραφική τακτική πληρωμένου

Αγαπητά μου φερέφωνα, δεν έχετε καταλάβει ακόμα πως ο κόσμος θέλει ΑΛΗΘΕΙΕΣ; Όσο πικρές και να είναι;

Κάθε σας αναφορά σε εμένα, αποτελεί παράσημο και με κάνετε όλο και πιο γνωστό... έτσι, συνεχίστε! Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται.
 
Έχω και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθώ...
 
Αύριο ξημερώνει η Μέρα Γενοκτονίας των Ποντίων, που με πονάει, εσείς μόνο να μου φτιάξετε τη διάθεση μπορείτε με τα τερτίπια σας. 
 
Πάμε να δούμε τι ειπώθηκε σήμερα;
 
Η συνήθης τεχνική ενός πληρωμένου δημοσιογράφου που δουλεύει για έναν συστημικό Megαλο ενημερωτικό φορέα είναι η ακόλουθη…
 
1. Βάζει την ομάδα του να παρατηρεί, τι γίνεται στο ιντερνετ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
 
2. Βλέπει ποια περιστατικά είναι αυτά που τείνουν να αποδομήσουν τα ψέμματα τα οποία αραδιάζουν εδώ και καιρό, οπότε θεωρούνται και τα πιο «επικίνδυνα» για την «δημόσια υγεία».
 
3. Απομονώνει φράσεις που απλά βολεύουν στην λάσπη και ας έχει κοιτάξει όλο το γενικό πλαίσιο (ή μπορεί να μην το έχει κοιτάξει, ας μην κοροιδευόμαστε).
 
4. Πλέκει ένα ωραιότατο πουλοβεράκι με περιπτώσεις οι οποίες αντιτίθενται στο επίσημο αφήγημα.
 
5. Στα βίντεο και στις φωτογραφίες θολώνει τα πρόσωπα λες και δεν είναι φανερό που απευθύνεται, νομίζοντας ότι θα γλιτώσει νομικά.
 
6. Επειδή είναι και λίγο πονηρούλης, δεν πηγαίνει σε κατά μέτωπο επίθεση, αλλά υπαινίσσεται ότι «παιδιά, έχουμε και αυτούς τους καημένους, τι να τους κάνουμε υπάρχουν»…. Φυσικά δεν τον συμφέρει να βάλει φωνές, γιατί έχει ήδη λερωμένη τη φωλιά του και πρέπει να κρατήσει «ισορροπίες».
 
7. Στο τέλος παρουσιάζει όλο το «ρεπορτάζ» το οποίο είναι τόσο καλοραμμένο όσο και ένα μπάλωμα σε παντελόνι από γιαγιά 85 χρονών με 5 βαθμούς πρεσβυωπία και 10 μυωπία και καταρράκτη που χρήζει χειρουργείου.
 
8. Βάζοντας τις τελευταίες πινελιές, έχει το θράσος να λέει ότι τίποτα δεν μένει κρυφό και σαν παράδειγμα παραθέτει τα μόλις 2 από τα χιλιάδες περιστατικά των παρενεργειών του εμβολίου.
 
Φυσικά δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει διαφορετικά, γιατί είναι σαν να έχει αφοδεύσει ένα κοπάδι αγελάδες δίπλα στο σπίτι του και δεν μπορεί να αγνοήσει άλλο την «ευωδιαστή» μυρωδιά… Κοινώς ο κόσμος το’ χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι… Όχι πλέον τόσο κρυφό…
 
Μετά τιμής και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, τον απλό πονεμένο Έλληνα
Δημήτριος Ποντίκας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: