Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Η σύγχρονη ελληνική κοινωνία

Από μικρά παιδία αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε πως λειτουργεί η κοινωνία. Στην Ελλάδα των
τελευταίων 40 ετών, η ενασχόληση μου από τα εφηβικά μου χρόνια με την κοινωνία, τις τάσεις και τις αλληλοσυνδέσεις μεταξύ όλων μας, κατανόησα τα εξής:
 
Στην πλειοψηφία μας, αποτελούμαστε από δύο μεγάλες ομάδες τους θύτες και τα θύματα που και αυτές χωρίζονται σε πολλές μικρότερες… 
 
Ο παρακάτω διαχωρισμός είναι καθαρά προϊόν προσωπικής πνευματικής επεξεργασίας όμως θεωρώ ότι αντικατοπτρίζει την πικρή αλήθεια. 
 
Πάμε λοιπόν στους θύτες…
 
Έχουμε ομάδες κομματικών πιστών πορωμένων ακολούθων που βάζουν μόνο ταμπέλες και απορρίπτουν κάθε προσπάθεια διαλόγου προσκολλημένοι στο «ένδοξο» παρελθόν της κομματικής τους παράταξης.
 
Έχουμε ψευδοπατριώτες που το παίζουν σωτήρες αλλά η ατζέντα τους ξεκινάει και τελειώνει με επιχειρήματα μίσους και χυδαιοτήτων σε καθετί που αντιτίθεται στα κρυφά τους συμφέροντα.
 
Έχουμε πατριώτες λεγόμενους Χριστιανούς που βρίζουν τον συνάνθρωπο και το διαφορετικό, ενώ ο Θεός που στο όνομα του ορκίζονται, κήρυττε την Αλήθεια, την αγάπη και την προσωπική ελευθερία.
 
Έχουμε τους πολιτικούς που κατευθύνουν τον κόσμο εκεί που θέλουν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα έχοντας πουλήσει ακόμα και την εμπιστοσύνη των πορωμένων ψηφοφόρων.
 
Έχουμε τους ευκολόπιστους και κουτοπόνηρους ψηφοφόρους που οικειοθελώς παραδίδουν τις ελευθερίες τους στους πολιτικούς για μία θέση στο δημόσιο (το οποίο όσο περνάνε οι μήνες θα ιδιωτικοποιείται όλο κα πιο πολύ…. Να χαρώ εγώ μονιμότητα)…
 
Έχουμε τα πληρωμένα δημοσιογραφικά φερέφωνα που ξεπληρώνουν την υπακοή τους είτε με κρατικές επιχορηγήσεις είτε με συμμετοχή σε μελλοντικά ψηφοδέλτια.
 
Έχουμε λαοπλάνους πολιτικούς που περιφέρονται δεξιά και αριστερά, και η γνώμη και η σταθερότητα τους έχει τόση αξία όσο και της τελευταίας δυστυχισμένης κατίνας στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια. Επίσης οι ίδιοι δηλώνουν βιοπαλαιστές χωρίς ουσιαστικά να έχουν κοπιάσει ποτέ για κάτι σοβαρό στη ζωή τους.
 
Έχουμε ψευτοεπαναστατες του πληκτρολογίου που απορρίπτουν τα πάντα από απόσταση ασφαλείας και κάθε αντίθετη άποψη τους φαίνεται δυσνόητη, άρα και άχρηστη.
 
Έχουμε τους χρήσιμους ηλίθιους του συστήματος, τα γνωστά τρολ του μισού ευρώ που λειτουργούν ως τοξικοί άνθρωποι για τους άτυχους που θα βρεθούν μπροστά τους και θα επηρεαστούν από την δυστυχία ψυχής που αποπνέουν.
 
Έχουμε τους πλασιέ πληροφοριών που εκτελούν χρέη μπροστάρη ομάδων και ιδεών. Ανάθεμα και αν θα καταφέρουν να εκπληρώσουν τα δικά τους σχέδια…
 
Και τώρα πάμε στα θύματα…
 
Έχουμε πολλούς αδύναμους ανθρώπους, φοβισμένους που απλά ακολουθούν τις τάσεις χωρίς κριτική σκέψη, περισσότερο γιατί δεν επιθυμούν να βγουν από την γυάλα που ζουν τόσο καιρό και αποτελεί την ψευδαίσθηση της ασφάλειας που νιώθουν.
 
Έχουμε αυτούς που δεν ακούνε τίποτα από όσα λέμε, δεν αφομοιώνουν, δεν επεξεργάζονται και συνεχίζουν να ισχυρίζονται τα δικά τους, μέχρι τελευταίας στιγμής. Ενώ επικροτώ το να έχει κάποιος σταθερές απόψεις, το να επιμένει σε ψεύτικα ή σε λάθος πράγματα, απλώς ακυρώνει την νοητική του υπόσταση. Οι ίδιοι δυστυχώς, φαίνεται πόσο εγωπαθείς και εγωκεντρικοί είναι στην πραγματικότητα.
Έχουμε πολλούς που ξυπνάνε ΜΟΝΟ όταν η φωτιά φτάνει στο σπίτι τους. Και ενώ το ευτύχημα είναι ότι ξυπνούνε, τις περισσότερες φορές είναι αργά.
 
Έχουμε πολλούς που απλά περιμένουν άλλους ανθρώπους να βγουν μπροστά και απλά κάθονται αναπαυτικά στην καρέκλα τους και κριτικάρουν, έχοντας άποψη για τα πάντα και όταν κάτι δεν τους αρέσει, βγάζουν γλώσσα.
 
Έχουμε πολλούς θεωρητικούς φιλοσόφους που μπλέκουν το καθετί και καταλήγουν σε απίθανα ουτοπικά συμπεράσματα τα οποία ουδεμία χρηστική εφαρμογή έχουν στην κοινωνία.
Πρακτικά λοιπόν πάρα πολλοί από εμάς, καλούμαστε να φιλτράρουμε τις πληροφορίες και από τους θύτες και από τα θύματα για να βρούμε την αλήθεια.
 
Κάντε λοιπόν την αφαίρεση όλων αυτών των ομάδων από τα 11.000.000 Έλληνες και θα κατανοήσετε ότι οι Σειρήνες είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ και δρουν σε πολλά επίπεδα νόησης και ψυχολογικής επιρροής.
 
Από εμάς εξαρτάται να φτιάξουμε άμυνες.
Να καθαρίσουμε τη ματιά μας.
Να διώξουμε τους φόβους μας.
Να σηκώσουμε ανάστημα.
Και να ορθώσουμε τη φωνή μας σε κάθε πράξη τους που σκοπό έχει την ύπνωση μας και τη φίμωση της γνώμης μας,
Την στέρηση της προσωπικής μας βούλησης και ελευθέριας,
Την άρνηση της ίδιας μας της ανθρώπινης υπόστασης.
 
Άμα όλοι μας πάψουμε να είμαστε αυτόφωτοι, μην περιμένουμε να φωτιστεί η κοινωνία από κάτι σωστό.
 
Ότι απάντηση ψάχνουμε στη ζωή, είναι στην άλλη πλευρά της όχθης του φόβου που κατοικεί μέσα μας και μας κάνει να αδρανούμε. 
 
Αρνούμαι να παραμείνω αδρανής, αντιλαμβάνομαι, σκέπτομαι και στο τέλος πράττω και ρισκάρω όσα έχω . Για να έχουν τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Ελπίζω να θέλετε και εσείς να υπάρχει μέλλον για αυτά.
 
Μετά τιμής και σεβασμού προς το συνάνθρωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: