Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Τα έγκυρα self test

Αυτή την ώρα που μιλάμε, τα σελφ τεστ στην αγορά της Ελλάδος είναι του παραγωγού JOYSBIO Κίνας. Ποια είναι τα δεδομένα για το κιτ αυτό, πάντα σύμφωνα με τον παραγωγό και όχι με τα γνωστά ανεύθυνα φερέφωνα;
 
1. Το κιτ δεν ανιχνεύει ΜΟΝΟ τον SARS-CoV-2. Θετικό αποτέλεσμα μπορεί να προκύπτει από άλλα ιικά ή μικροβιακά παθογόνα
 
2. Το κιτ αυτό είναι ΜΟΝΟ για άτομα με συμπτώματα από 1 μέρα μέχρι 5 μέρες εμφάνισης τους
 
3. Το κιτ αυτό ΔΕΝ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ SARS-CoV-2
 
4. Τα παρελκόμενα του κιτ μετά τη χρήση πρέπει να συλλεχθούν από εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης επικίνδυνων βιολογικών αποβλήτων 
 
5. Τα παρελκόμενα του κιτ μετά τη χρήση απαγορεύεται να απορριφθούν στο περιβάλλον
 
Η πράξη έδειξε ότι η αξιοπιστία των θετικών αποτελεσμάτων με σελφ τεστ είτε είναι με το κιτ της
JOYSBIO είτε με το κιτ της SDBIOSENSOR (με διανομέα την ROCHE) μετά από επανέλεγχο με ράπιντ τεστ είναι της τάξης του 12% (επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ από την προηγούμενη εβδομάδα).
Επομένως, δηλώσεις όπως της κ. Πελώνη περί μόλις 13.000 ψευδών θετικών επί συνόλου 1.700.000 σελφ τεστ είναι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ. Όπως επίσης, δηλώσεις της ιδίας περί 99% αξιοπιστίας των σελφ τεστ σε ψευδή αρνητικά, πάλι είναι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ. Δε μπορεί να ισχυρίζεστε ότι αν βγεί αρνητικό αποτέλεσμα, είναι όντως αρνητικό!
 
Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός και είναι στο ίδιο το εσώκλειστο του παραγωγού!!! Το όριο ανίχνευσης, δηλαδή ο μικρότερος δυνατός αριθμός αντιγράφων του ιού για να τον ανιχνεύσει το κιτ του σελφ τεστ είναι 1.6 x 10² αντίγραφα του ιού. Άρα, κ. Πελώνη όποιος είναι τελικά να εμφανίσει συμπτώματα και την ώρα της διεξαγωγής του σελφ τεστ έχει μικρότερο ιικό φορτίο από το όριο ανίχνευσης, θα δώσει αρνητικό αποτέλεσμα. 
 
Πολλά αν και αντιφάσεις δεν μαζεύτηκαν; Υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα στα οποία ΙΣΩΣ να ήσασταν καλύτερη. 
 
Γιατί εφαρμόζεται το σελφ τεστ σε υγιείς ανθρώπους και όχι όπως ρητά αναφέρει ο παραγωγός; Δεν έχετε διαβάσει το εσώκλειστο κ. Πελώνη; Αδιάβαστη βγήκατε να κάνετε δηλώσεις; Αν τώρα πηγαίνατε σχολείο και σας σήκωνε ο δάσκαλος να πείτε μάθημα, θα σας έβαζε ένα ωραίο κουλουράκι για βαθμό. Μου θυμίζετε τον κ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος μάλλον από χαζομάρα του παρά από εξυπνάδα του, παραδέχτηκε δημόσια ότι δε διάβασε το μνημόνιο πριν το υπογράψει.
 
Αχ εσείς οι ιθύνοντες! Λίγο πιο καλοί μαθητές να ήσασταν, σε αυτό το χάλι τώρα δε θα ήμασταν. 
 
Μετά τιμής και σεβασμού προς τον καλά διαβασμένο συνάνθρωπο,

Δεν υπάρχουν σχόλια: