Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Αυτή είναι η ζωή, αυτή ήταν πάντα

Γ.ΣΤΑΦΥΛΑΣ

Όλοι όσοι επιζητούν την υποχρεωτικότητα των ιατρικών πράξεων προκειμένου να προφυλαχθούν οι ζωές τους πυροβολούν τα ίδια τους τα πόδια, σφυρηλατούν μόνοι τους τις ίδιες τις αλυσίδες τους (αόρατες και γι αυτό πολύ πιο επικίνδυνες). Εν τέλει η συμπεριφορά τους και το πάθος με το οποίο επιζητούν να παραδώσουν την ζωή τους, την ιδιωτικότητα, την ελευθερία στον κρατικό έλεγχο αποδεικνύει την συνθηκολόγησή τους με την μιζέρια της ύπαρξης. Προκειμένου δηλαδή να περισώσουν κάποια χρόνια ζωής είναι διατεθειμένοι να παραδοθούν άνευ όρων σε όποιον τους τάξει ασφάλεια.
 
Κατά την Φραγκλίνεια ρήση όποιος απεμπολεί την ελευθερία του χάριν της ασφάλειας του δεν είναι άξιος για τίποτα από τα δυο.
 
Θες φίλε/η μου να κάνεις τεστ κάθε μέρα; Κάνε, αλλά δεν μπορείς να απαιτείς να κάνουν όλοι μπας και
διαφυλάξεις την ασφάλειά σου. Θες να κάνεις ένα πειραματικό αδοκίμαστο εμβόλιο με αμφίβολα αποτελέσματα; Καν το. Με γεια σου με χαρά σου. Αλλά δεν μπορείς να απαιτείς να το κάνουν όλοι υποχρεωτικά για να εισαι εσύ ασφαλής. Φοβάσαι; Έχεις σοβαρές παθήσεις και πρέπει να επιφυλαχθείς; Μαζί σου. Μείνε στο σπίτι σου. Αλλά δεν μπορείς να απαιτείς να κλειστεί στο σπίτι όλη η κοινωνία για να ζήσεις ΕΣΥ.
 
Πρόκειται για μια παρανοϊκή κατάσταση στην οποία άνθρωποι που ποτέ δεν έκαναν το ελάχιστο για την υγεία τους παρά μόνο κάπνιζαν σαν τσιμινιέρες και έτρωγαν σαν παλαιστές του Σούμο απαιτούν όλο και μεγαλύτερη κρατική επιβολή, όλο και περισσότερη παρέμβαση όλο και λιγότερη ελευθερία προκειμένου να διαφυλαχθούν oι ίδιοι. Ε, όχι ρε φίλε!
Καλά κάνουν οι νέοι και παρτάρουν. Καλά κάνουν οι άνθρωποι και θέλουν να ζήσουν,να γελάσουν, να διασκεδάσουν, να γαμηθούν. Αυτή είναι η ζωή, αυτή ήταν πάντα. Δεν μπορεί να σταματήσει η γη να γυρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: