Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Αποδόμηση των self-test της κυβέρνησης...

 

Μάθαμε ότι τα self test της εταιρείας Roche μαζί με μίας κινέζικής, προκρίθηκαν για την διανομή στο κοινό της χώρας μας.
 
Έψαξα και γω ο Χριστιανός να βρω ποιο από τα δύο είδη θα είναι… γιατί υπάρχουν δύο. Το Sars-
CoV-2 Rapid Antigen Test και το Sars-CoV-2 Rapid Antigen Test Nasal.
Αν οι φωτογραφίες του παρακάτω συνδέσμου είναι όντως αληθινές, τότε αυτό που πήραμε στα χέρια μας, είναι το Nasal
 
Θέλοντας να δω το εγχειρίδιο χρήσης του Sars-CoV-2 Rapid Antigen Test Nasal, το οποίο βρίσκεται εδώ,
(θα βρείτε τους συνδέσμους για να κατεβάσετε τα pdf κάτω κάτω προς το τέλος της περιγραφής στην επικεφαλίδα “Documents”, (προσέξτε και για πόσο καιρό θα τα έχουν online).
 
Διαβάζοντας λοιπόν το εσώκλειστο, και συγκεκριμένα τα limitations, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, παρατηρούμε τα εξής:
 
Θετικό αποτέλεσμα δεν αποκλείει επιμόλυνση από άλλα παθογόνα. Το θετικό αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει είτε από Sars-CoV ή Sars-CoV-2. Τα αρνητικά αποτελέσματα δεν προορίζονται να αποκλείσουν άλλες μολύνσεις από κορονοϊούς. Αυτό (για τα αρνητικά αποτελέσματα) ισχύει γιατί υπάρχει ένα υψηλό όριο ευαισθησίας όπως και ότι οι άλλοι κορονοιοί από μία συγκέντρωση και πάνω στο δείγμα δίνουν θετικό αποτέλεσμα. Ένα άλλο μειονέκτημα, είναι ότι για τον ΚΟΙΝΟ ανθρώπινο κορονοιό τύπου HKU1, δεν έχουν γίνει μελέτες ακόμα, το οποίο αναγράφεται μέσα στο εσώκλειστο, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα (που γράφει για Cross-reactivity και Note):
Επιπλέον δυστυχώς σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν έχουν γίνει μελέτες ούτε για το μυκοβακτήριο της φυματίωσης αλλά ούτε και για τον μύκητα pneumocystis jirovecii ο οποίος προκαλεί Υποξεία ευκαιριακή λοίμωξη, που τυχαίνει να έχει τα ίδια συμπτώματα με τον Sars-CoV-2.
Συμπερασματικά, αν κάνετε το self τεστ, που τόσο πολύ κόπτεται η κυβέρνηση, δεν ξέρουμε στην ουσία τι στο καλό θα έχετε. Αλλά θα καταγραφείτε ως περιστατικό Sars-CoV-2 σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος. 
 
Και επειδή ρωτούν πάρα πολλοί τι γίνεται με την απόρριψη/αποκομιδή των self τεστ, που όποιος τα κάνει, οφείλει να ακολουθήσει τις οδηγίες που βρίσκονται στο Safety Data Sheet του παραγωγού, που δεν είναι η ίδια η Roche Γερμανίας αλλά η SDBioSensor στην Νότια Κορέα (για να σας φύγει πλέον αυτή η μανία που έχετε μερικοί με τα Γερμανικά προιόντα… το μόνο που έχουν είναι μάρκετινγκ),
Οι οποίες οδηγίες στο Safety Data Sheet, λένε τα εξής στο Section 13: Disposal Considerations:
Τα υπολείμματα (το buffer που θα χρησιμοποιήσετε, ότι απομείνει από το κιτ) θα πρέπει να το διαχειριστείτε σαν επικίνδυνο απόβλητο. Δεν πρέπει να περάσει μέσα σε υδάτινο ορίζοντα, ή στο έδαφος. Θα πρέπει να αποσταλεί σε ειδική εταιρεία διαχείρισης χημικών αποβλήτων. Και φυσικά μην διανοηθείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε τα άδεια μπουκαλάκια.
 
Τώρα… ας διαβάσουμε τι είπε ο κύριος Δερμιτζάκης που τυχαίνει να είναι στην επιτροπή
εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης (όπως φαίνεται στην μακρόστενη εικόνα με τον σκούρο φόντο)…
Το οποίο όπως καταλαβαίνετε αποδεικνύει την παντελή άγνοια του, και ότι εμείς ως πολίτες, έχουμε θέσει τις ζωές μας και τις τύχες μας στο έλεος ανίκανων ανθρώπων. 
 
Αγαπητή κυβέρνηση, αγαπητή επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αποφασίσατε παραβιάζοντας τον ίδιο σας το νόμο, να προχωρήσετε σε προμήθεια rapid/self τεστ, με οικονομικό κόστος για τον προυπολογισμό του κράτους, αγνοώντας όμως ότι αυτά τα τεστ που φέρατε ανιχνεύουν Sars-CoV-1, Sars-CoV-2, HKU1, Μυκοβακτήριο φυματίωσης, μύκητα πνευμοκύστης, και εν δυνάμει πολλά ακόμα παθογόνα. Κάνετε και το εγκληματικό οικολογικό και υγειονομικό λάθος, διότι δεν έχετε μεριμνήσει για τον τρόπο καταστροφής ή σωστής αποκομιδής αυτών των εργαλείων που ουσιαστικά γίνονται υγειονομικές και οικολογικές βόμβες.
 
Μετά τιμής και σεβασμού προς το συνάνθρωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: